Παναθηναϊκός: Ο Αμαλάχ και το ποσό που χρειάζεται για την αγορά του

Σελίμ Αμαλάχ / Intime

i

Σελίμ Αμαλάχ / Intime

Παναθηναϊκός: Ο Αμαλάχ και το ποσό που χρειάζεται για την αγορά του

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:08 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 12.06.2023

Μετά τον Ελ Γιαμίκ ο Παναθηναϊκός φέρεται να παρακολουθεί και τον έτερο Μαρονικό της Βαγιαδολίδ, τον 26χρονο μέσο Σελίμ Αμαλάχ. Ο οποίος έχει ρήτρα εξαγοράς στο συμβόλαιο του...

Ο Σελίμ Αμαλάχ και ο Ζαουάντ Ελ Γιαμίκ έχουν αρκετά κοινά… Το βασικά είναι πως πρόκειται για συμπατριώτες και συμπαίκτες στο Μαρόκο. Από τον Ιανουάριο του 2023, αγωνίζονται μαζί στην ισπανική Βαγιαδολίδ και προ ημερών έζησαν τον υποβιβασμό της στη Segunda Disivision.

O Ελ Γιαμίκ έπαιζε ήδη στην ομάδα του μυθικού Ρονάλντο (το «φαινόμενο», για την αποφυγή παρεξηγήσεων με τον Κριστιάνο) και ο Αμαλάχ τον συνάντησε πριν μερικούς μήνες. Με μία μεταγραφή που κόστισε 6,5 εκατομμύρια ευρώ από τη Σταντάρ Λιέγης.

Η συνύπαρξη των δύο Μαροκινών στο στάδιο «Χοσέ Θορίγια» δεν θα διαρκέσει πολύ, αφού αμφότεροι επιθυμούν να φύγουν, προκειμένου να μην παίξουν στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Εσχάτως, τόσο ο Ελ Γιαμίκ, όσο και ο Αμαλάχ, συνδέθηκαν με φήμες με τον Παναθηναϊκό.

Για τον Ελ Γιαμίκ γράψαμε το σοβαρό ενδιαφέρον της καταριανής Ουμ Σαλάμ, η οποία έχει καταθέσει πλουσιοπάροχη προσφορά στον 29χρονο αμυντικό. Την πληροφορία επιβεβαίωσε σήμερα (12/6) με ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα «pucelafichajes.com».

Σε ότι αφορά τον Αμαλάχ, έτσι και αλλιώς η παρουσία του στη Βαγιαδολίδ ήταν ισχνή. Εφτά συμμετοχές στην Primera Division (269 λεπτά) με 2 γκολ και 1 ασίστ. Διόλου κολακευτικός απολογισμός για έναν βασικό μουντιαλικό άσο στην ξέφρενη πορεία του Μαρόκου μέχρι τον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. 

Μλαντένοβιτς: «Αυτά μου είπαν Βέρμπιτς και Καρλίτος για τον Παναθηναϊκό»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

03:58 - 12.06.2023

Μλαντένοβιτς: «Αυτά μου είπαν Βέρμπιτς και Καρλίτος για τον Παναθηναϊκό»

Ο Φιλίπ Μλαντένοβιτς αποκάλυψε τους... πληροφοριοδότες του για τον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος αριστερός μπακ βρίσκεται για λίγες ώρες στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του.

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Αμαλάχ ζήτησε από τον ατζέντη του να φέρει προτάσεις στη Βαγιαδολίδ για να φύγει. Εξαιτίας του υποβιβασμού, ενώ ο παίκτης φέρεται να μην προσαρμόστηκε ποτέ στις συνθήκες της πόλης.

Είναι σαφές πως ένας διεθνής Μαροκινός στα 26 έτη του, ειδικά μετά την πρόσφατη επιτυχία του Μουντιάλ, αποτελεί ένα άκρως δελεαστικό προϊόν στην αγορά. Καθώς και πανάκριβο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο συμβόλαιο του Αμαλάχ με τη Βαγιαδολίδ που έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2027, περιλαμβάνεται ρήτρα εξαγοράς 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι ένα αντίτιμο αρκετά υψηλό για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός εάν είχε την πρόθεση να πληρώσει τόσα χρήματα, θα είχε ήδη τελειώσει με τη μεταγραφή του Όντρεϊ Λινγκρ από τη Σλάβια Πράγας. Οπότε, αν δεν μεταβληθούν οι προϋποθέσεις, τότε η απόκτηση του Αμαλάχ μοιάζει με «αδύνατη αποστολή» για το Τριφύλλι. 

Στη Βαγιαδολίδ παίζει και τρίτος Μαροκινός, ο οποίος επίσης είναι γνωστός στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για τον Ανουάρ Τουχαμί, ο οποίος έμεινε για έξι μήνες στο «Γεώργιος Καλαφάτης» ως δανεικός, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2020. Μάλλον θα είναι ο μόνος από την αφρικανική παροικία που θα συνεχίσει στη Βαγιαδολίδ, με την οποία ανανέωσε πρόσφατα.