Παναθηναϊκός: Ο Λινγκρ τελειώνει με τη Σλάβια και παίρνει μεταγραφή

Ο Όντρεϊ Λινγκρ

Παναθηναϊκός: Ο Λινγκρ τελειώνει με τη Σλάβια και παίρνει μεταγραφή

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:35 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:35 - 22.05.2023

Η Σλάβια Πράγας έχει άλλα δύο παιχνίδια για το τσεχικό πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει στη γωνία για την απόκτηση του Όντρεϊ Λινγκρ.

Ο Όντρεϊ Λινγκρ έχει τεθεί στο επίκεντρο της προσοχής των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού. Ο Τσέχος μεσοεπιθετικός θεωρείται μία εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση του ρόστερ και οι «πράσινοι» θα καταβάλλουν προσπάθειες για την απόκτηση του.

Πάντως, παρότι οι επαφές συνεχίζονται, οι εξελίξεις έχουν μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα. Ο λόγος είναι απλός: το τσεχικό πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, αν και σε μεγάλο βαθμό η θέση της Σλάβια Πράγας έχει οριστικοποιηθεί.

Η ομάδα του Λινγκρ είναι δεύτερη, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των Play Offs. Με 72 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την πρωτοπόρο Σπάρτα που έχει 77. Πρακτικά, μοιάζει δύσκολο η Σπάρτα να αυτοκτονήσει να χάσει τον τίτλο, ωστόσο μαθηματικά οι πιθανότητες είναι υπαρκτές.

Η Σλάβια αντιμετωπίζει την Τρίτη εκτός έδρας τη Σίγκμα Όλομουτς και το Σάββατο θα υποδεχτεί τη Σλοβάτσκο, στο τελευταίο παιχνίδι. Με αυτά τα δύο ματς, ο Λινγκρ θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του και μετά θα ασχοληθεί με το μέλλον του.

Ασφαλώς, ο Τσέχος δεν είναι κύριος του εαυτού του, αφού έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Όμως, ο Λινγκρ δεν σκοπεύει να συζητήσει την ανανέωση γιατί κρίνει πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να μετακομίσει από την Πράγα.

Αντίστοιχα, η Σλάβια δεν έχει λόγο να επιμείνει σε έναν παίκτη που έχει τάσεις φυγής και να τον χάσει χωρίς αντίτιμο σε λίγους μήνες. Άρα, θα δεχτεί να διαπραγματευτεί την πώληση του σε πιο λογικά νούμερα από τα 7-8 εκατομμύρια ευρώ που ζήτησε τον Ιανουάριο από τον Παναθηναϊκό.

Τα υπόλοιπα θα εξαρτηθούν από τις επαφές. Ο Παναθηναϊκός έχει κοστολογήσει τον Λινγκρ και θα προτείνει συγκεκριμένα ποσά. Εάν υπάρχει σημείο επαφής, θα φανεί. Διαφορετικά, στη λίστα του Γιοβάνοβιτς υπάρχουν και άλλοι παίκτες.