Παναθηναϊκός: Ο «undercover» ατζέντης στο Ρόρμπαχ, το χτυποκάρδι με τον Σένκεφελντ και αυτός που «απασχολεί» από την ΤΣΣΚΑ 1948

Μπαρτ Σένκεφελντ / Intime

i

Μπαρτ Σένκεφελντ / Intime

Παναθηναϊκός: Ο «undercover» ατζέντης στο Ρόρμπαχ, το χτυποκάρδι με τον Σένκεφελντ και αυτός που «απασχολεί» από την ΤΣΣΚΑ 1948

Το Sportal καταγράφει όλα όσα συνέβησαν στο περιθώριο της νίκης του Παναθηναϊκού με 1-0, στην τέταρτη φιλική αναμέτρηση του στην Αυστρία.

O Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την ΤΣΣΚΑ 1948 στο τέταρτο και πιο δυνατό φιλικό παιχνίδι του επί αυστριακού εδάφους. Η απόδοση των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν στο επίκεντρο, όμως το ματς είχε και το… back-stage του. Με το Sportal να καταγράφει τα παρασκήνια από την αναμέτρηση του Τριφυλλιού…

* Ένας ξεχωριστός θεατής βρέθηκε στο γήπεδο του Ρόρμπαχ την Τετάρτη. Ο Σλοβένος ατζέντης των Σπόραρ, Βέρμπιτς και Τσέριν, Αμίρ Ρούζνιτς παρακολούθησε την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το βλέμμα στραμμένο στον Σπόραρ. Οι άλλοι δύο πελάτες του δεν έπαιξαν, αφού είχαν αγωνιστεί μια μέρα νωρίτερα εναντίον της Ρογκάσκα.

* Όταν προκαλείς την τύχη σου, είναι πιθανόν να το πληρώσεις. Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού ρισκάρουν πάρα πολύ, όταν αφήνουν το ρόστερ με μόνους έμπειρους κεντρικούς αμυντικούς τον Σένκεφελντ και τον Μάγκνουσον. Όταν ο Ολλανδός ένιωσε τσίμπημα ψηλά στο αριστερό πόδι και ζήτησε αλλαγή, είναι βέβαιο ότι άπαντες στο Τριφύλλι ένιωσαν... τρόμο. Όχι άδικα, αφού ο Σένκεφελντ είναι πια ο αρχηγός, έχει επιρροή στην ομάδα και δεν είναι ένας απλός αμυντικός. 

* Η αντικατάσταση του Σένκεφελντ αποφασίστηκε προληπτικά, για να μην παρθεί ρίσκο. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως αυτό το περιστατικό πρέπει να σημάνει συναγερμό και να επισπεσθούν οι ενέργειες για την ενίσχυση στα μετόπισθεν. Το συντομότερο δυνατό, για να αποφευχθούν τα χτυποκάρδια σε κάθε περίεργη φάση…

* Στο Μπαντ Έρλαχ έχει μεταβεί εδώ και τρεις ημέρες και ο επικεφαλής σκάουτερ του Παναθηναϊκού, Μάκης Λιβαθηνός. Είναι το δεύτερο στέλεχος του μεταγραφικού σχεδιασμού που ταξιδεύει στην Αυστρία, μετά τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου.

* O Ρούμπεν Πέρεθ είχε μία σύγκρουση στον Βούτοφ στο 7’ και αμέσως σηκώθηκε για να τσακωθεί με τον αντίπαλο του. Η αντίδραδη του Ισπανού αμυντικού χαφ εξόργισε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με την κραυγή του Σέρβου «Ρούμπεν, φύγε από εκεί», να αντηχεί στο γήπεδο του Ρορχμπάχ.

* Ο Γιοβάνοβιτς κατσαδιάζει τον Ρούμπεν πιο εύκολα από άλλους παίκτες, γιατί έχει και μεγαλύτερες απαιτήσεις από εκείνον. Ο 34χρονος μέσος είναι ο υπαρχηγός του Παναθηναϊκού και πρέπει να συγκρατεί τους συμπαίκτες του και όχι να τσακώνεται εκείνος πρώτος.

* Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πλησίασε τον διαιτητή της αναμέτρησης πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συνομίλησε για λίγο μαζί του. Το τι ειπώθηκε μεταξύ τους, το γνωρίζουν οι δύο άντρες. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πάντως, σχετίζεται με το σκληρό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και τον φόβο του Γιοβάνοβιτς να μην προκύψει ένας τραυματισμός.

Παναθηναϊκός: Η υπόσχεση του Τζούρισιτς για περισσότερη «μαγεία» στο χορτάρι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:00 - 05.07.2023

Παναθηναϊκός: Η υπόσχεση του Τζούρισιτς για περισσότερη «μαγεία» στο χορτάρι

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς μίλησε για τον αντίκτυπο που προκάλεσε η απόδοση του στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Πετρολούλ και τόνισε πως θα είναι πανέτοιμος στις ευρωπαϊκές μάχες με τη Ντνίπρο.

* Η συνύπαρξη για ένα τέταρτο των Τζούρισιτς και Μπερνάρ στο δεύτερο ημίχρονο, είναι... εικόνα από τα προσεχώς. Ο Σέρβος επιτελικός χαφ έπαιξε ως «δεκάρι» και ο Βραζιλιάνος ως αριστερός εξτρέμ. Σε εκείνο το σημείο το ματς δεν είχε ρυθμό από τις αλλαγές, οπότε οι δύο παίκτες δεν κατάφεραν να συνδυαστούν. Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς περιμένει πολλά από αυτό το δίδυμο, για να βελτιώσουν κατακόρυφα την ανάπτυξη της ομάδας.

* Ο Αϊτόρ πέρασε στο ματς στο 62’ στη θέση του Μπερνάρ και ένα λεπτό αργότερα, συγκρούστηκε με αντίπαλο. Ο Ισπανός εξτρέμ έπεσε στο έδαφος και έμεινε κάτω για ένα λεπτό περίπου, σκορπώντας ανησυχία. Εξαίτας του σοβαρού τραυματισμού του τον προηγούμενο Οκτώβριο. Πάντως, έγινε άμεσα αντιληπτό πως ο Αϊτόρ είχε χτυπήσει στο στομάχι και οι πόνοι δεν είχαν σχέση με το πόδι του.

* Στις 17 Ιουνίου, βουλγαρικό δημοσίευμα ανέφερε πως ο αρχηγός της ΤΣΣΚΑ 1948, Ιβαΐλο Τσότσεφ, είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Με την πληροφορία να μην επιβεβαιώνεται. Εάν το δημοσίευμα ευσταθούσε, τότε το φιλικό της Τετάρτης ήταν η ιδανική ευκαιρία για τον Γιοβάνοβιτς να τσεκάρει ιδίοις όμμασι τον Βούλγαρο μέσο. Ο οποίος είναι η αλήθεια, πως δεν εντυπωσίασε με την απόδοση και το στυλ του. 

* Άλλον παίκτη της ΤΣΣΚΑ 1948 θα διάλεγε ο Γιοβάνοβιτς και όχι τον Τσότσεφ. Ποιον;  Τον θηριώδη στόπερ Χέλιτον Ντος Σάντος. Όχι αυτοπροσωπως. Αλλά έναν κεντρικό αμυντικό με τα προσόντα του. Γιατί τέτοιου είδους ποδοσφαιριστή αναζητούν οι «πράσινοι» στην αγορά. Έναν στόπερ ψηλό, δυνατό, ικανό στον αέρα, με άνεση να κερδίζει τις προσωπικές μονομαχίες. Αυτά λείπουν από τα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού και θέλει να τα προσθώσει ο Γιοβάνοβιτς.