Το περσινό «μακελειό» με τους πέντε τραυματίες στη Λαμία (vid)

Ο σοβαρός τραυματισμός του Τρουιγιέ στο Λαμία - Παναθηναϊκός

i

Intime

Το περσινό «μακελειό» με τους πέντε τραυματίες στη Λαμία (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:01 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 04.11.2023

Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει δύσκολα βράδια στο «Αθανάσιος Διάκος», όμως αυτό που συνέβη πριν ένα χρόνο δεν είχε καμία σχέση με το αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται το Σάββατο κόντρα στη Λαμία, την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά αντιθέτως έχει αρχίσει δυναμικά το πρωτάθλημα με 15 βαθμούς σε εννιά αγωνιστικές, προσπερνώντας τον Άρη στην πεντάδα της βαθμολογίας.

Η συγκομιδή της Λαμίας είναι υποθήκη ότι θα εξασφαλίσει νωρίς την παραμονή της στη Super League. Η συμμετοχή στα Play Offs είναι μία άλλη ιστορία, που θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Αναμφίβολα, ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή, απέναντι σε μία αντίπαλο που έχει αφήσει καλά δείγματα φέτος. Επιπλέον, το Τριφύλλι στο «Αθανάσιος Διάκος» έχει υποστεί κακουχίες τα προηγούμενα χρόνια, με αποκορύφωμα τους δύο διαδοχικούς αποκλεισμούς στο Κύπελλο Ελλάδας.

Στη συλλογική μνήμη των «πράσινων» έχει καταγραφεί και η άσχημη εμπειρία της περσινής σεζόν. Όχι για το αποτέλεσμα, αφού ο Παναθηναϊκός τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε νικήσει 2-0. Αλλά για τη φυσική ζημιά.

Μετά το ματς στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, ο Γιοβάνοβιτς μετρούσε στο απουσιολόγιο του πέντε τραυματίες. Απόρροια και του αντιαθλητικού παιχνιδιού των γηπεδούχων, το οποίο είχε ανεχτεί ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς.

Κατά σειρά, είχαν αντικατασταθεί ο Αϊτόρ (πριν τραυματιστεί σοβαρά με τον Άρη), ο Τσέριν και ο Ιωαννίδης. Ο Σλοβένος μέσος και ο Έλληνας άσος δέχτηκαν σκληρά μαρκαρίσματα και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν. Ο Παλάσιος δεν κατάφερε να συνεχίσει μετά από ένα τάκλιν που δέχτηκε, όμως ο πιο σοβαρά τραυματισμένος ήταν ο Αλέξις Τρουιγιέ, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του, υπέστη ρήξη χιαστού και τέθηκε νοκ-άουτ για μήνες.

Εκείνη ήταν η όγδοη συνεχόμενη επικράτηση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, αλλά πήρε τον χαρακτήρα της «πύρρειου νίκης». Καθόλου άδικα, αφού ο Γιοβάνοβιτς μέτραγε τις απώλειες του κατά την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα.