Γιατί ο Τερίμ πήρε τον Αϊτόρ και όχι τον Παλάσιος στην αποστολή

Αϊτόρ και Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Γιατί ο Τερίμ πήρε τον Αϊτόρ και όχι τον Παλάσιος στην αποστολή

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:35 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:36 - 20.04.2024

Ο αποκλεισμός του βασικού Σεμπάστιαν Παλάσιος και η επιστροφή του Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα μετά από αρκετό καιρό, είναι οι πιο σημαντικές αποφάσεις του Φατίχ Τερίμ για την αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τη Λαμία.

O Φατίχ Τερίμ αρέσκεται να εκπλήσσει με τις επιλογές του. H ανακοίνωση της αποστολής του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λαμία, έκρυβε μία έκπληξη: τον αποκλεισμό του Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ενός παίκτη ο οποίος θεωρητικά ανήκει στον κύκλο των βασικών.

Η απόφαση του Τερίμ δεν έχει καμία σχέση με τις συζήτησης της ΠΑΕ με την πλευρά του Παλάσιος για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ούτε αποτελεί μήνυμα προς τον Τούκου. Ο «αυτοκράτορας» αποφάσισε με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια.

Ο Τερίμ επέλεξε ενδεκάδα με επιθετικό δίδυμο στο προηγούμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λαμία, αφενός για να αξιοποιήσει το μομέντουμ που είχε ο Σπόραρ, αφετέρου επειδή ο Παλάσιος δεν ήταν στα καλύτερα του. Κάτι που φάνηκε στα λεπτά που έπαιξε ο Αργεντινός εξτρέμ ως αλλαγή.

Κατά συνέπεια, ο Τερίμ αποφάσισε να αφήσει τον Παλάσιος στην Αθήνα και να εμπιστευτεί τους άλλους ακραίους επιθετικούς του ρόστερ. Για τη Φθιώτιδα έχουν ταξιδέψει οι Βέρμπιτς, Λημνιός, Αϊτόρ και Μαντσίνι και άπαντες θα δηλωμένοι στο φύλλο αγώνα, μιας και ο Τούρκος τεχνικός τους συμπεριέλαβε στην 20άδα.

Τα νέα δεδομένα που επηρεάζουν τον σχεδιασμό του Τερίμ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:08 - 20.04.2024

Τα νέα δεδομένα που επηρεάζουν τον σχεδιασμό του Τερίμ

Οι επικείμενες αναβολές και μεταθέσεις στο καλεντάρι των Play Offs και του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, αναγκάζουν τον Φατίχ Τερίμ να δουλέψει διαφορετικά για το φορμάρισμα και τη συντήρηση των ποδοσφαιριστών, εν όψει των μαχών για τους δύο τίτλους.

Παράλληλα, με τη σύνθεση της αποστολής, ο Τερίμ έδειξε το σύστημα που θα εφαρμόσει στο «Αθανάσιος Διάκος»: το 4-2-3-1. Θα επιλέξει έναν εξτρέμ για το δεξιό άκρο της επίθεσης, ο οποίος θα συμπληρώσει το μεσοεπιθετικό καρέ μαζί με τους Μπερνάρ, Μπακασέτα και Ιωαννίδη.

Αν ο Τερίμ επέμεινε στο ντουέτο στην επίθεση, θα έπαιρνε στο ταξίδι για τη Λαμία και τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Για να έχει έναν αναπληρωματικό «φουνταριστό». Ωστόσο, ο Σουηδός στράικερ έμεινε στην Αθήνα. Άρα, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι πως ο Ιωαννίδης θα αρχίσει στην ενδεκάδα και ο Σπόραρ θα καθίσει στον πάγκο.

Αντίστοιχα, ο Τερίμ θα έχει άλλους τρεις εξτρέμ στη διάθεση του, για να φρεσκάρει την ομάδα του, εφόσον το κρίνει απαραίτητο. Ή να δώσει μία ευκαιρία στον Αϊτόρ, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό δεν υπολογιζόταν και τώρα επέστρεψε δριμύτερος.

Είναι γεγονός πως ο Καταλανός εξτρέμ είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, θέλει ειδική μεταχείριση, όμως εν μέσω της μάχης για τον τίτλο, με απανωτά 90λεπτα και σε αντίξοες συνθήκες, ο Τερίμ δεν είχε τον χρόνο να προσεγγίσει τον Αϊτόρ. Μοιάζει δύσκολο σε αυτό το τάιμινγκ ο 27χρονος εξτρέμ να αλλάξει άρδην την κατάσταση, αλλά ίσως να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία.