Κι όμως Πολωνός γκολκίπερ έχει ξαναδώσει πρόκριση στον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Ελλάδας - Οιωνός για κατάκτηση του τροπαίου;
i

© Intime/PrtScr

Κι όμως Πολωνός γκολκίπερ έχει ξαναδώσει πρόκριση στον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Ελλάδας - Οιωνός για κατάκτηση του τροπαίου;

Γιάννης Λιβανός 16:15 - 22.02.2024

Ο Ντραγκόβσκι με τις τρεις αποκρούσεις του στον ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ (21/02) θα μνημονεύεται για πολύ καιρό στα χείλη των φιλάθλων του «τριφυλλιού». Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως στο παρελθόν κι άλλος Πολωνός τερματοφύλακας έδωσε πρόκριση στους «πράσινους».

Μία μεγαλειώδη πρόκριση, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια των πέναλτι πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ (21/02).

Ο «γίγαντας» Ντραγκόβσκι κατόρθωσε το απίστευτο! Απέκρουσε τρία πέναλτι παικτών του ΠΑΟΚ και βγήκε νικητής στη «ρωσική ρουλέτα» της εσχάτης των ποινών του ποδοσφαίρου.

Ο Πολωνός έγραψε ιστορία οδηγώντας σχεδόν μόνος του τον Παναθηναϊκό στον τελικό. Και η λέξη σχεδόν τοποθετείται επειδή ο Λημνιός έβαλε το γκολ στο 120+9' και πήγε το ματς στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί που αν είσαι τερματοφύλακας και κάνεις μία απόκρουση θα σε θυμούνται για πάντα! Και ο Ντραγκόβσκι έκανε τρεις, όχι μόνο μία. Κάθε πέναλτι που απέκρουσε ο πορτίερο του «τριφυλλιού», αν έμπαινε αυτόματα θα σήμανε και τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Όπως αναμενόταν, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν μπει πάρα πολύ ενεργά στη καθημερινότητά μας, έσπευσαν να αποθεώσουν τον Πολωνό γκολκίπερ στο «Χ» (τέως Twitter).

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Ντραγκόβσκι έδωσε συνέχεια σε ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό-στοιχείο του Παναθηναϊκού φέτος. Το «τριφύλλι» την αγωνιστική περίοδο που έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, έχει πανηγυρίσει τρεις προκρίσεις στη διαδικασία των πέναλτι και μάλιστα με τρεις διαφορετικούς γκολκίπερ.

Η πρώτη ήταν η πρόκριση επί της Μαρσέιγ στις 16 Αυγούστου, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ακολούθησε εκείνη έναντι του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 17 Ιανουαρίου, για να έρθει να προστεθεί η δεδομένα πιο συγκλονιστική όλων μέχρι στιγμής πρόκριση το βράδυ της Τετάρτης (21/02).

Ο Ντραγκόβσκι λοιπόν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής που έδωσε στους «πράσινους» το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον νικητή του ζευγαριου Άρης-Παναιτωλικός. Ωστόσο δεν είναι ο πρώτος Πολωνός που βοηθά τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει στον θεσμό του κυπέλλου.

Ήταν 1η Μαρτίου 1995 στο παλιό «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όταν ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό 3-2 στα προημιτελικά και πήρε την πρόκριση για τους «4» του κυπέλλου Ελλάδας. Καθοριστική ήταν και τότε η συμβολή ενός Πολωνού, πάλι τερματοφύλακα. Το όνομα αυτού, Γιόζεφ Βάντζικ.

Ο δίμετρος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αλέκος Αλεξανδρής στην τελευταία φάση του αγώνα και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Δείτε παρακάτω στο 12:10 την απόκρουση του Βάντζικ:

Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός, με προπονητή τον Ρότσα, έκαμψε με περίσσεια ευκολία την Καβάλα (0-1 και 5-0) και πέρασε στον τελικό του θεσμού, όπου αντιμετώπισε την ΑΕΚ, την οποία και νίκησε στην παράταση χάρη σε ένα τέρμα ενός ακόμη Πολωνού, του Βαζέχα στο 120'.

Τα πάντα για τον Ντραγκόβσκι: Πόσα αμείβεται ετησίως ο Πολωνός και η ρήτρα που πρέπει να καταβάλλει ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:31 - 22.02.2024

Τα πάντα για τον Ντραγκόβσκι: Πόσα αμείβεται ετησίως ο Πολωνός και η ρήτρα που πρέπει να καταβάλλει ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ αποκρούοντας τρία πέναλτι. Με την επόμενη σκέψη αυτόματα να πηγαίνει στις προϋποθέσεις για την παραμονή του στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Το Sportal έχει τις απαντήσεις.

Μένει να φανεί αν όλες αυτές οι συγκυρίες-συμπτώσεις με τους Πολωνούς αποτελούν οιωνό τίτλου για τον Παναθηναϊκό και οδηγήσουν και φέτος το «τριφύλλι» σε άλλον έναν τίτλο κυπέλλου Ελλάδας.