«Ο Μπερνάρ δίνει προτεραιότητα στην Ατλέτικο Μινέιρο»

Μπερνάρ

i

Intime

«Ο Μπερνάρ δίνει προτεραιότητα στην Ατλέτικο Μινέιρο»

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:26 - 02.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 02.01.2024

Ο επαναπατρισμός του Μπερνάρ παραμένει πρώτο θέμα συζήτησης στον βραζιλιάνικο Τύπο, με τον μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού να αγνοεί τις υπόλοιπες προτάσεις και να περιμένει την Ατλέτικο Μινέιρο.

Ο Μπερνάρ Ντουάρτε είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο αυτή την εποχή. Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού μένει ελεύθερος τον Ιούνιο και αναμένεται να επιστρέψει στη Βραζιλία μετά από πολλά χρόνια στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

Τυπικά πλέον, ο Μπερνάρ μπορεί να υπογράψει προσύμφωνο με την ομάδα της αρεσκείας του, χωρίς να χρειάζεται τη συναίνεση του Τριφυλλιού. Από μόνο του το γεγονός έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό για τη διεκδίκηση του άλλοτε διεθνή με τη «σελεσάο».

Ο βραζιλιάνικος Τύπος βρίθει από αναφορές για ενδιαφέρον της Παλμέιρας, της Σάο Πάολο, της Κορίνθιανς, της Φλαμένγκο και της Φλουμινένσε. Με τη «Βερντάο» του Άμπελ Φερέιρα να φέρεται να έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά στο μανατζερικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Μπερνάρ.

Αυτή που δεν έχει εκφραστεί δημοσίως είναι η πλευρά του Μπερνάρ. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έχει επισημάνει στις δηλώσεις του ότι σκέφτεται τις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό και δεν τον απασχολεί κάτι άλλο στην παρούσα φάση. Η πρόθεση του Μπερνάρ είναι να τιμήσει το συμβόλαιο του μέχρι τις 30 Ιουνίου και εξαρχής δεν άφησε περιθώρια για άμεση αποχώρηση του από το «Γεώργιος Καλαφάτης».

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος youtuber Μάρκο Γκέβες, επικαλούμενος πρόσωπα από το περιβάλλον του Μπερνάρ, υποστήριξε πως ο ποδοσφαιριστής θα περιμένει πρόταση από την Ατλέτικο Μινέιρο και δεν θα βιαστεί να υπογράψει σε άλλη βραζιλιάνικη ομάδα.

Μία άλλη λεπτομέρεια που παραθέτει ο Γκέβες, είναι πως ο Μπερνάρ δεν έχει αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα για να επαναπατριστεί. Άρα, είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στην Ευρώπη και να μεταθέσει τον επαναπατρισμό για ένα ή δύο χρόνια. Με ότι αυτό συνεπάγεται και για το σενάριο της ανανέωσης του Μπερνάρ με τον Παναθηναϊκό...