Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδειξε ήδη το πρώτο του «θέλω»

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδειξε ήδη το πρώτο του «θέλω»

Ο Φατίχ Τερίμ εκ των πραγμάτων, δεν προλαβαίνει να αλλάξει πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό. Αν και φρόντισε ήδη να δείξει τις διαθέσεις του για το στυλ της ομάδας.

Μία εναλλαγή στην τεχνική ηγεσία μιας ομάδας μεσούσης της σεζόν, ενέχει κινδύνους. Κυρίως, αν ο νέος προπονητής επιχειρήσει μία απότομη μεταβολή στο αγωνιστικό στυλ και αν διακατέχεται από μία εκ διαμέτρου αντίθετη φιλοσοφία από τον προκάτοχο του. Ασφαλώς, ο Παναθηναϊκός δεν εξαιρείται από αυτό τον κανόνα.

Ο Φατίχ Τερίμ ανέλαβε αναπάντεχα το Τριφύλλι, μετά την απρόσμενη απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον Γιάννη Αλαφούζο. Το ερώτημα είναι πως θα συμπεριφερθεί ο Τούρκος προπονητής, έχοντας μόλις μία εβδομάδα προπονήσεων μέχρι το πρώτο παιχνίδι που θα κοουτσάρει στην Ελλάδα. 

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Τερίμ πρέπει μέχρι τότε να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί το ρόστερ και την τακτική: ποια πρόσωπα θα εμπιστευτεί και πως θα παρατάξει την ενδεκάδα του.

Ασφαλώς, ο 70χρονος προπονητής δεν είναι πρωτάρης. Έχει μεγάλη πείρα στους πάγκους, έχει δοκιμαστεί σε όλες τις συνθήκες και διακρίνεται για την προσαρμοστικότητα του.

Οι πρώτες αποφάσεις Αλαφούζου - Τερίμ για τις μεταγραφές και οι ελληνικές περιπτώσεις
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:01 - 28.12.2023

Οι πρώτες αποφάσεις Αλαφούζου - Τερίμ για τις μεταγραφές και οι ελληνικές περιπτώσεις

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Φατίχ Τερίμ συμφώνησαν στην αναθεώρηση του μεταγραφικού πλάνου του Παναθηναϊκού και οι περισσότερες προσθήκες, θα φέρουν και... αφαιρέσεις. Στο τραπέζι και οι διαθέσιμοι Έλληνες στην αγορά.

Ο Τερίμ μιλώντας ενώπιον των παικτών την Τετάρτη, προανήγγειλε αλλαγές στην ποδοσφαιρική λογική του Παναθηναϊκού. Χωρίς να διευκρινίσει πως θα την μεταλαμπαδεύσει στο γκρουπ του και αν θα το πράξει άμεση ή σταδιακά.

Πάντως, στις τρεις πρώτες προπονήσεις με τον Τούρκο να έχει το πρόσταγμα, μία διαφοροποίηση είναι ορατή. Ο Τερίμ πιέζει διαρκώς για μεγαλύτερη ένταση, περισσότερη κίνηση, περισσότερο τρέξιμο. Το ζητάει στις ασκήσεις, που έχουν πιο δυνατό ρυθμό από την εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Βέβαια, από τις 3/1 ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει με διαδοχικές υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με απανωτά ντέρμπι. Οπότε, θα είναι δύσκολο στο ενδιάμεσο οι ποδοσφαιριστές να γυμνάζονται τόσο εντατικά. Μένει λοιπόν να φανεί εάν ο Τερίμ θα επιμείνει στο μοτίβο των πρώτων ημερών.

Επίσης, ο Τερίμ προσπαθεί να δημιουργήσει σύνολα που στηρίζονται στην ταχύδυναμη. Επειδή στον Παναθηναϊκό παρέλαβε ένα δυναμικό που δεν είναι δικό του, τουλάχιστον στην αρχή θα προτιμήσει τους παίκτες που ανταποκρίνονται στα «θέλω» του. Καθώς και όσους γνωρίζει από το παρελθόν του στα γήπεδα.