Οι «πράσινοι» κατάλαβαν ότι δεν έχουν άλλο «κανονάκι»

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού

i

Intime

Οι «πράσινοι» κατάλαβαν ότι δεν έχουν άλλο «κανονάκι»

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:19 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 02.04.2024

Για πρώτη φορά οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν τοποθετηθεί τόσο έντονα στο κάδρο των ευθυνών από τους οπαδούς. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» άγγιξε τον Παναθηναϊκό σε όλα τα επίπεδα του. Από τον ιδιοκτήτη, Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος είναι συνήθως ο αποδέκτης της δυσαρέσκειας και της οργής των οπαδών, μέχρι και το τελευταίο μέλος της ομάδας. 

Η αλήθεια είναι πως η δυσφορία των θεατών στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εξαντλήθηκε στις αποδοκιμασίες, που ξέσπασαν αυθόρμητα μετά το σφύριγμα της λήξης. Έξω από τα αποδυτήρια επικράτησε ηρεμία και όλοι αποχώρησαν αμέσως μετά τον αγώνα. 

Ωστόσο, οι παίκτες αποδοκιμάστηκαν έντονα και κυρίως από το «πέταλο» των οργανωμένων, όταν συγκεντρώθηκαν για να ευχαριστήσουν για τη συμπαράσταση, μόλις είχε λήξει το παιχνίδι. Βέβαια, ακούστηκαν και χλιαρά χειροκροτήματα εμψύχωσης, αλλά δεν ήταν η πλειονότητα του κόσμου.

Αυτή η γιούχα λειτούργησε και σαν... ξυπνητήρι για πολλούς «πράσινους». Γιατί μέχρι πρότινος, οι φίλοι του Τριφυλλιού περιέβαλαν με εμπιστοσύνη τους ποδοσφαιριστές (ειδικά επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς) και όταν κάτι στράβωνε, στο στόχαστρο έμπαινε ο Γιάννης Αλαφούζος. 

Τώρα, το μήνυμα από τον κόσμο ήταν σαφές και ξεκάθαρο: στο κάδρο των ευθυνών έχουν τοποθετηθεί όλοι. Τόσο ο προπονητής, Φατίχ Τερίμ, όσο και οι παίκτες. Κανείς δεν θα θεωρηθεί άμοιρος στον τελικό απολογισμό...

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις συζητήσεις μεταξύ των παικτών, αυτό σχολιάστηκε έντονα. Οι «πράσινοι» έχουν τις απόψεις τους για όσα δεν δούλεψαν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όμως αντιλαμβάνονται πως και το δικό τους μέλλον στην ομάδα διακυβεύεεται. 

Πλέον, αν ο Παναθηναϊκός δεν στεφθεί πρωταθλητής, τότε όλοι θα χρεωθούν την αποτυχία. Ο καθένας στον δικό του βαθμό. Ωστόσο, στη συνείδηση του κόσμου του Συλλόγου, κανένας δεν εξαιρείται από τη σφοδρή κριτική.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού μοιάζουν να έχουν καταλάβει τον οριακό χαρακτήρα του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μόνο εάν νικήσουν, θα έχουν ελπίδες να σώσουν τη σεζόν και να μην τεθούν πρόωρα εκτός διεκδίκησης.