Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι: Το «χρυσό γάντι» που έρχεται στον Παναθηναϊκό – Το απίθανο ρεκόρ και η ατυχία στο Μουντιάλ (vid)

Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι: Το «χρυσό γάντι» που έρχεται στον Παναθηναϊκό – Το απίθανο ρεκόρ και η ατυχία στο Μουντιάλ (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 19:35 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 18.01.2024

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι είναι ο αντικαταστάτης του Μπρινιόλι στον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής Πολωνός γκολκίπερ κατέγραψε μία απίθανη επίδοση στο ματς με την Αταλάντα, ενώ στάθηκε άτυχος κι έχασε το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό.

Ο 26χρονος Πολωνός γκολκίπερ θα είναι ο αντικαταστάτης του Αλμπέρτο Μπρινιόλι κι έρχεται δανεικός από τη Σπέτσια.

Ένας γκολκίπερ με θητεία στο καμπιονάτο. Στάθηκε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, σε μία χώρα που έχει παράδοση σε εξαιρετικούς τερματοφύλακες. Από εκεί πήρε τον Μπρινιόλι, ο Παναθηναϊκός κι εδώ εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο ο Ιταλός κι ανέβασε την αξία του, από τη γειτονική χώρα έρχεται για να τελειώσει τη μεταγραφή του και ο Ντραγκόβσκι την Παρασκευή.

Ο Πολωνός γκολκίπερ γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1997 στο Μπιάλιστοκ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία της Γιαγκελόνια κι έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία μόλις σε ηλικία 16 ετών. Συγκεκριμένα, έπαιξε σε μία ισοπαλία 4-4 με την Κορόνα Κίελτσε στις 27 Μαϊου 2014.

Τον Αύγουστο, έπαιξε ως αλλαγή μετά την αποβολή του Σλόβικ κατά της Σλασκ Βρότσλαβ.

Είχε εκπληκτική απόδοση κι έτσι διατηρήθηκε βασικός όλη τη σεζόν. Αναδείχθηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας της κατηγορίας, το μεγαλύτερο ταλέντο και παράλληλα ήταν και τρίτος καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα. Συνολικά με τη Γιαγκελόνια, μέτρησε 69 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, πρωτάθλημα, κύπελλο Πολωνίας και UEFA Europa League.

Η Φιορεντίνα

Στις 4 Ιουλίου 2016, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Φιορεντίνα στη Serie A. Η πρώτη σεζόν από τη στιγμή που ήταν μόλις 19 ετών, ήταν δύσκολη, αφού ήταν τρίτος τερματοφύλακας πίσω από τους Ταταρουσάνου και Λετσερίνι. Το ντεμπούτο του, και η μοναδική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα για τη σεζόν, έγινε την τελευταία αγωνιστική στην ισοπαλία 2-2 με την Πεσκάρα.

Το απίθανο ρεκόρ στην Έμπολι

Στις 22 Ιανουαρίου 2019, ο Ντραγκόβσκι εντάχθηκε στην Έμπολι ως δανεικός μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019. Έγινε πρώτο θέμα στις 15/4/19, αφού κράτησε ανέπαφη την εστία του και είχε 17 αποκρούσεις στον αγώνα της Serie A με την Αταλάντα (0-0). Ένα νέο ρεκόρ πρωταθλήματος. Ονομάστηκε, μάλιστα, «το χρυσό γάντι». Συνολικά, η ομάδα του Μπέργκαμο είχε 47 προσπάθειες και οι 18 προς την εστία!

Γύρισε στη Φιορεντίνα και ήταν βασικός τη σεζόν 2019-20 και 2020-21. Στον σύλλογο της Φλωρεντίας συνολικά είχε 86 αγώνες. Δέχθηκε 125 γκολ και σε 20 ματς κράτησε το μηδέν.

Παράσημο το πέναλτι του Λαουτάρο!

Την περίοδο 2021-22 μέτρησε μόλις εννέα αγώνες κι έτσι μετακόμισε το καλοκαίρι του 2022 στη Σπέτσια. Υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών και την πρώτη περίοδο είχε 35 αγώνες. Είχε μπροστά του στην αμυντική γραμμή τον πρώην στόπερ του Ολυμπιακού Δημήτρη Νικολάου, αλλά η Σπέτσια δεν απέφυγε τον υποβιβασμό. Την τρέχουσα σεζόν στη Serie B είχε 13 ματς κι ένα στο Κύπελλο. Δέχθηκε 20 γκολ και σε τρία κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στα highlights την περασμένη σεζόν η απόκρουση πέναλτι σε εκτέλεση του άσου της Ίντερ Λαουτάρο Μαρτίνες.

Δείτε τη φάση

Το Μουντιάλ

Ο Ντραγκόβσκι ήταν μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Πολωνίας. Έκανε ντεμπούτο για την U17 το 2014. Τον Ιούνιο του 2017, ήταν ένας από τους 23 παίκτες που κλήθηκαν στην U21 από τον Μάρτσιν Ντόρνα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 UEFA 2017.

Τον Οκτώβριο του 2020 κλήθηκε στην εθνική Ανδρών για το UEFA Nations League 2020-21 και τους φιλικούς αγώνες με Φινλανδία, Ολλανδία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ο Ντραγκόβσκι έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα για να τελειώσει τη μετακίνηση στον Παναθηναϊκό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:54 - 18.01.2024

Ο Ντραγκόβσκι έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα για να τελειώσει τη μετακίνηση στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τη Σπέτσια για τον δανεισμό του Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι και ο Πολωνός τερματοφύλακας έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα για τις υπογραφές.

Έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα στις 7 Οκτωβρίου 2020 σε φιλικό με τη Φινλανδία. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Ντραγκόβσκι ήταν ανάμεσα στους 26 παίκτες που κλήθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 στο Κατάρ, αλλά τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε από τον Καμίλ Γκραμπάρα. Ήταν ένα γεγονός που τον έριξε ψυχολογικά. Στο «τριφύλλι» πλέον έρχεται να ξαναβρεί το χαμόγελό του και να διεκδικήσει τίτλους κάτι που του έχει λείψει πολύ στην καριέρα του. Δεν έχει γευτεί ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο κι έρχεται με τεράστια δίψα.