Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τον... χαβά του, με τον Ζίβκοβιτς, τον «Κούλιε» και τ’ άλλα παιδιά
i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τον... χαβά του, με τον Ζίβκοβιτς, τον «Κούλιε» και τ’ άλλα παιδιά

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:18 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 06.10.2023

Η μαγική ευρωπαϊκή βραδιά στην Τούμπα, οι σωστές βάσεις για μία σπουδαία πορεία στο Conference League κι ένας ΠΑΟΚ για... φίλημα.

Το ποδόσφαιρο είναι ομολογουμένως ένα δίκαιο άθλημα. Μπορεί αυτό να μην το ενστερνίζονται αρκετοί, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Κι αν κάποιος πιστεύει πως η τύχη του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή αυτό θα γυρίσει... μπούμερανγκ.

Πριν μερικές μέρες, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου παίζοντας ουσιαστικό κι έξυπνο ποδόσφαιρο είχε «αγκαλιάσει» ένα σπουδαίο διπλό, ωστόσο το buzzer beater του Γερεμέγεφ άλλαξε τα δεδομένα (2-2) και «σόκαρε»» τον Δικέφαλο.

Λίγα 24ωρα αργότερα, οι ασπρόμαυροι κλήθηκαν να ξεπεράσουν το δύσκολο εμπόδιο της ποιοτικής Άιντραχτ, η οποία έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να αποδείξει την ανωτερότητά της και να πάρει το πάνω χέρι στη βαθμολογία του ομίλου.

Η μοίρα ωστόσο δεν έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Δικέφαλο αυτήν τη φορά και η τύχη του χαμογέλασε, μετά την ισοπαλία-σοκ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο τρομερός ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη κόντρα στους Γερμανούς (2-1), έκανε το 2/2 και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

Με τον Ζίβκοβιτς να στέλνει για ακόμη μία φορά την μπάλα στα δίχτυα και τον Κουλιεράκη να εξιλεώνεται για το μεγάλο λάθος και να «λυτρώνει» την ομάδα του, το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο, το οποίο έβαλε τις κατάλληλες βάσεις για μία σπουδαία πορεία στο Conference League.

Για ακόμη μία φορά τη φετινή σεζόν στην κατάμεστη Τούμπα στήθηκε ένα ατελείωτο πάρτι, με τον κόσμο και τους παίκτες να γίνονται ένα. Να θυμίσουμε πως το ευρωπαϊκό καλοκαίρι του ΠΑΟΚ ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικό. Οι συνεχόμενες προκρίσεις στα προκριματικά κόντρα σε Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Χαρτς, αλλά και το 2/2 στη φάση των ομίλων έχουν φέρει αισιοδοξία στο κλαμπ, με τον πήχη να είναι αρκετά υψηλός ενόψει της συνέχειας.

Η ιστορική επίδοση και ο στόχος για ανάλογη συνέχεια

Με την χθεσινή νίκη (5/10) κόντρα στην Άιντραχτ, ο ΠΑΟΚ κατέγραψε μία ιστορική επίδοση. Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος έφτασε τις πέντε συνεχόμενες ευρωπαϊκές νίκες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ευρωπαϊκή του διαδρομή. Μάλιστα, αυτό το ρεκόρ μπορεί να διευρυνθεί κι άλλο, με τα δύο επερχόμενα παιχνίδια απέναντι στην Αμπερντίν να αποτελούν μία «χρυσή» ευκαιρία.

Το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου στοχεύει στο 2/2 με τους Σκωτσέζους τις επόμενες δύο αγωνιστικές, με σκοπό να έχει το πρώτο χέρι για την κορυφή του ομίλου, η οποία σε στέλνει απευθείας στους «16» του θεσμού.

Ο σεληνιασμένος Ζίβκοβιτς, ο κέρβερος Κοτάρσκι και ο ήρωας Κουλιεράκης

Με τον Εκόνγκ να μην έχει προσαρμοστεί στο 100% και τους Μιχαηλίδη, Νάσμπεργκ να μην βρίσκονται στις βασικές επιλογές του Λουτσέσκου, ο Κουλιεράκης αποτελεί τη μοναδική σταθερά στην ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής στόπερ το έπιασε από εκεί που το... άφησε την περσινή σεζόν, ενώ η βελτίωσή του σε κάποια σημεία είναι αισθητή. 

Μάλιστα, θέλει πολλά... άντερα μόλις στα 19 σου χρόνια από μοιραίος να γίνεσαι ήρωας. Το κακό κοντρόλ και η λάθος εκτίμηση του «Κούλιε» χάρισαν στην Άιντραχτ το γκολ της ισοφάρισης, όμως στο 90+2 ο νεαρός στόπερ του Δικεφάλου εξιλεώθηκε με τον πιο ονειρικό τρόπο.

Μετά το σημαντικό γκολ στην πρεμιέρα κόντρα στην Ελσίνκι, ο Κουλιεράκης βρήκε δίχτυα για δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό ματς κι αυτό μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει.

Από την άλλη, ο κέρβερος Κοτάρσκι συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις. Μπορεί στο γκολ του Μάρμους να ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, ωστόσο ο Κροάτης κίπερ δήλωσε παρών σε όλες τις υπόλοιπες φάσεις κι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να έρθει αυτή η μεγάλη νίκη.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στον μεγάλο πρωταγωνιστή και MVP του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. Ο λόγος γίνεται για τον... σεληνιασμένο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έγραψε για ακόμη μία φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Με μία μαεστρική εκτέλεση φάουλ, ο Σέρβος εξτρέμ άνοιξε το σκορ στην Τούμπα και παράλληλα έφτασε τα οκτώ τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, σε μόλις 15 συμμετοχές τη φετινή σεζόν!

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδιώκει ευρωπαϊκή διάκριση

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για πρώτη θέση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του ματς κόντρα στην Άιντραχτ, ωστόσο άπαντες γνωρίζουν στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο πως αυτή η νίκη με τους Γερμανούς έχει αλλάξει τις ισορροπίες.

Μπορεί η ομάδα να έχει μπροστά της ακόμη ένα πολύ δύσκολο ματς, αυτό στην Φρανκφούρτη την 5η αγωνιστική του ομίλου, ωστόσο οι βάσεις έχουν μπει για τα καλά και όλα εξαρτώνται από τους Θεσσαλονικείς. Μετά το περσινό φιάσκο στην Ευρώπη και τον πρόωρο αποκλεισμό από τη Λέφσκι, ο Δικέφαλος θέλει να επαναληφθεί το σενάριο της σεζόν 2021-22.

Συνεχίζει την προσπάθεια η Ελλάδα: Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς των ελληνικών ομάδων
EUROPA LEAGUE

23:58 - 05.10.2023

Συνεχίζει την προσπάθεια η Ελλάδα: Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς των ελληνικών ομάδων

Η Ελλάδα συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να προσθέτει 400 πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή της UEFA. Από 200 βαθμούς έδωσαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τον τελευταίο να «πετάει» την ευκαιρία για νίκη.

Τότε οι ασπρόμαυροι τα πήγαν κάτι παραπάνω από περίφημα στη νεοσύστατη διοργάνωση του Conference League, φτάνοντας μέχρι και τους «8» του θεσμού.