Ο ευρωπαίος ΠΑΟΚ έχει... καθιερωθεί στην κορυφή σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Ζίβκοβιτς - Χάρισον

i

© Intime

Ο ευρωπαίος ΠΑΟΚ έχει... καθιερωθεί στην κορυφή σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:17 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 02.12.2023

Ο ΠΑΟΚ τα έχει πάει εξαιρετικά μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, καθώς βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Το ξεκίνημα του ποδοσφαιρικού και του μπασκετικού ΠΑΟΚ στην Ευρώπη μέχρι στιγμής, μοιάζει κάτι παραπάνω από ιδανικό!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της, τόσο στο Conference League όσο και στο Basketball Champions League, θέτοντας έτσι ψηλά τον πήχη και στις δύο διοργανώσεις, ενόψει της δύσκολης κι απαιτητικής συνέχειας.

Από τη μία, το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου στην πρόσφατη αναμέτρηση κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη (1-2) κι εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16» του Conference League.

Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εκκίνηση, καθώς μέτρησε δύο σπουδαία διπλά με ανατροπή κόντρα σε Ελσίνκι και Αμπερντίν, ενώ για τη δεύτερη αγωνιστική υποδέχτηκε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πήρε το τρίποντο, χάρη στο buzzer beater του Κουλιεράκη.

Πλέον, οι Θεσσαλονικείς έχουν μπροστά τους ένα τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα για τη φάση των ομίλων, απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Ελσίνκι (14/12, 19:45).

Από την άλλη, ο μπασκετικός ΠΑΟΚ κατάφερε να αντέξει στο τέλος κόντρα στην Μπενφίκα και να πάρει το θρίλερ με 76-74. Η ομάδα του Τακιανού που είχε για πρωταγωνιστές τους Μπελιάουσκας, Σμιθ και Τσαϊρέλη, ανέβηκε στο 3-1 στη βαθμολογία του ομίλου του BCL, ρίχνοντας παράλληλα στο 1-3 τους Πορτογάλους. 

Με αυτόν τον τρόπο κλείδωσε το play-in, ενώ βρίσκεται και στην πρώτη θέση του ομίλου, θέλοντας να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. ΠΑΟΚ 3-1

2. Χάποελ Ιερουσαλήμ 3-1

3. Γαλατασαράι 1-3

4. Μπενφίκα 1-3