«Persona non grata» ο Μέσι για το Μεξικό μετά την κίνησή του να πατήσει φανέλα των αντιπάλων (vid)
i

Λιονέλ Μέσι/©Intime

«Persona non grata» ο Μέσι για το Μεξικό μετά την κίνησή του να πατήσει φανέλα των αντιπάλων (vid)

Κώστας Τόπας 13:11 - 07.12.2022

Ανεπιθύμητος φαίνεται πως είναι ο Λιονέλ Μέσι στο Μεξικό, μετά την κίνησή του να πατήσει άθελά του μια φανέλα των αντιπάλων.

Η Αργεντινή στο προτελευταίο παιχνίδι του ομίλου της, πήρε τη νίκη με 2-0 επί του Μεξικού και στο τέλος σφράγισε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η νίκη γιορτάστηκε έντονα από τους παίκτες της «Αλμπισελέστε». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στα αποδυτήρια, ο Λιονέλ Μέσι φάνηκε πως πάτησε μια φανέλα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα ήταν της ομάδας του Μεξικού. Μία κίνηση η οποία δεν άρεσε καθόλου στους Μεξικανούς...

Η Μαρία Κλεμέντε Γκαρσία Μορένο, μια ισχυρή ακτιβίστρια, υπέβαλε πρόταση για επίσημη καταδίκη του αρχηγού της Αργεντινής. Συγκεκριμένα, κάλεσε το κοινοβούλιο να κηρύξει τον Λιονέλ Μέσι «persona-non-grata» («ανεπιθύμητο πρόσωπο»), εμποδίζοντας ουσιαστικά τον «Pulga» να εισέλθει στη χώρα.

Το σχετικό έγγραφο αναφέρει:

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Αξιότιμου Κογκρέσου της Ένωσης προτρέπει με σεβασμό το Υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει την αντίστοιχη Διακήρυξη προκειμένου να κηρύξει "persona non grata" εντός της επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών του Μεξικού στον πολίτη της Αργεντινής και Ισπανικής υπηκοότητας, Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι, λόγω της έκδηλης περιφρόνησής του και έλλειψης σεβασμού προς το Μεξικό κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022».