Το προηγούμενο ξέσπασμα του Πογέτ στην ΑΕΚ

Γκουστάβο Πογέτ

i

©Intime

Το προηγούμενο ξέσπασμα του Πογέτ στην ΑΕΚ

Δημήτρης Χούπης 20:33 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 13.11.2023

Ο Γκουστάβο Πογέτ ξέσπασε κατά της ΕΠΟ για τον βοηθό του, Μαουρίσιο Ταρίκο, ο οποίος παραμένει απλήρωτος για οκτώ μήνες. Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ουρουγουανός αντιδράει έτσι για ένα θέμα.

Ο Γκουστάβο Πογέτ με τις δηλώσεις του για τον βοηθό του, Μαουρίσιο Ταρίκο, έκανες τις ήδη κακές σχέσεις του με την ΕΠΟ, ακόμα πιο... κρύες. Ο Ουρουγουανός συγκεκριμένα στο τέλος της συνέντευξη Τύπου ενόψει των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος με τη Νέα Ζηλανδία και τη Γαλλία, δήλωσε πως ο Αργεντινός συνεργάτης του είναι απλήρωτος εδώ και οκτώ μήνες και ως αποτέλεσμα αυτού δεν ήταν παρών στη σημερινή (13/11) προπόνηση. 

Η δήλωση αυτή του ομοσπονδιακό προπονητή έφερε την απάντηση της ΕΠΟ, η οποία σχολίασε ότι από τη μεριά της έχει κάνει επανειλημμένες προτροπές, αλλά ο Ταρίκο αρνείται να βγάλει ακόμα και σήμερα ελληνικό ΑΦΜ. 

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ουρουγουανός αντιδράει. Την προηγούμενη φορά που ο Πογέτ βρέθηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ είχε φύγει κακήν κακώς. Ο λόγος ήταν και πάλι μια σύγκρουση με τη διοίκηση, παρόλο που στην αρχή τα πήγαιναν αρκετά. 

Συγκεκριμένα η Ένωση είχε σκοπό να «επενδύσει» πάνω στον Ουρουγουανό, αλλά ο ίδιος είχε απαιτήσεις. Την ίδια ώρα τα κακά αποτελέσματα έφεραν την απόλυσή του. Ο ίδιος, όπως και τώρα, είχε κάνει δηλώσεις στις οποίες ανέφερε πως η αρχική του επιθυμία ήταν να μείνει στην ΑΕΚ, αλλά μετά κάποια δημοσιεύματα για το όνομά του, αποφάσισε να αποχωρήσει. 

«Θα ήθελα να πληροφορήσω τους οπαδούς της ΑΕΚ ότι θα φύγω από τον σύλλογό σας όταν λήξει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι. Μετά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και του μάνατζέρ μου και αφού διάβασα παραπλανητικά ρεπορτάζ στον σημερινό Τύπο για τη συνάντηση, κάθισα με τους βοηθούς και όλη την προπονητική μου ομάδα και ανέλυσα "γιατί έγινε η συνάντηση" και "τι ειπώθηκε σε αυτήν" και αποφάσισα ότι θα φύγω το καλοκαίρι ενάντια στην ξεκάθαρα αρχική μου επιθυμία και πρόθεση να μείνω στην ΑΕΚ

Όταν ο Ταρίκο αρνήθηκε να ακολουθήσει τον Πογέτ και ετοίμαζε μηνύσεις επειδή δεν ήθελε να κάνει τεστ για Covid: «Είμαι λάτρης της ατομικής ελευθερίας»
EURO

19:15 - 13.11.2023

Όταν ο Ταρίκο αρνήθηκε να ακολουθήσει τον Πογέτ και ετοίμαζε μηνύσεις επειδή δεν ήθελε να κάνει τεστ για Covid: «Είμαι λάτρης της ατομικής ελευθερίας»

Ιδιαίτερο άνθρωπο θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τον Μαουρίσιο Ταρίκο, ο οποίος στο παρελθόν αρνήθηκε να ακολουθήσει τον Γκουστάβο Πογέτ, επειδή δεν ήθελε να κάνει τεστ Covid.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ό,τι έκαναν μέχρι τώρα, για τους οπαδούς μας, τον σύλλογο, την προπονητική μου ομάδα και για εμένα και να τους ζητήσω μια τελευταία προσπάθεια για να κάνουμε τους οπαδούς της ΑΕΚ περήφανους για την αγαπημένη τους ομάδα. Πέρασα υπέροχα στην Ελλάδα, ο κόσμος ήταν πολύ θερμός μαζί μου, με την οικογένειά μου και με εμένα και δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς είναι η ζωή εδώ σε αυτή την πανέμορφη χώρα. Σας ευχαριστώ ξανά όλους και ας ευχαριστηθούμε τα τελευταία παιχνίδια μαζί», ήταν τα λόγια του τότε.