Πολωνία - Αργεντινή: Λεβαντόβσκι εναντίον Μέσι για την πρόκριση
i

Μέσι / © Intime

Πολωνία - Αργεντινή: Λεβαντόβσκι εναντίον Μέσι για την πρόκριση

Ανδρέας Σερεβέτας • 07:34 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Μάχη παγκόσμιας κλάσης των δύο σούπερ σταρ που θέλουν να οδηγήσουν τις εθνικές τους ομάδες στους «16» του Μουντιάλ.

Η Πολωνία ξεκίνησε με ισοπαλία (0-0) τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Κατάρ κόντρα στο Μεξικό, χάνοντας πέναλτι με τον Λεβαντόβσκι. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα πήρε το αίμα του πίσω στο επόμενο ματς με τη Σαουδική Αραβία (2-0), πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οδήγησε την εθνική του ομάδα στην κορυφή του ομίλου και θέλει να την πάει τουλάχιστον μέχρι την φάση των «16».  

Η Πολωνία με νίκη θα προκριθεί ως πρώτη στον 3ο όμιλο. Θα περάσει στην επόμενη φάση ακόμα και με ισοπαλία. Σε περίπτωση που ηττηθεί μπορεί να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο αν η Σαουδική Αραβία δεν κερδίσει το Μεξικό. Ο Τσέσλαφ Μιχνιέβιτς ψάχνει τον τρόπο να σταματήσει τον Μέσι χωρίς όμως να αφήσει ελεύθερους τους συμπαίκτες του. Ο προπονητής της Πολωνίας, που έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, δήλωσε χθες: «Έχω μείνει ικανοποιημένος από τις αμυντικές επιδόσεις των παικτών μου. Μπορεί να έχουμε δεχθεί φάσεις σε αυτά τα δύο παιχνίδια, αλλά δεν έχουμε δεχθεί ακόμα γκολ. Ξέρουμε, όμως, ότι η Αργεντινή μπορεί να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή, με οποιονδήποτε παίκτη και με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι σημαντικό να δείξουμε σωστή αντίδραση και στις φάσεις που θα δεχθούμε, αλλά και στο ενδεχόμενο να βρεθούμε πίσω στο σκορ. Περιμένουμε αυτό το παιχνίδι με μεγάλη ανυπομονησία. Δεν θέλουμε απλά να παίξουμε άμυνα στο δικό μας μισό».                                             

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Στσέζνι – Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι – Μπιέλικ, Κριχόβιακ – Καμίνσκι, Ζιελίνσκι, Φρανκόβσκι – Λεβαντόφσκι. 

Vamos Μέσι

Ο κατά πολλούς καλύτερος παίκτης στον κόσμο άνοιξε το δρόμο για τη σημαντική νίκη επί του Μεξικού (2-0). Έτσι η Αργεντινή ξεπέρασε το σοκ από την ήττα της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Σαουδική Αραβία (2-1). Επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης αλλά η ...δουλειά δεν έχει ακόμα τελειώσει. Και το αποψινό παιχνίδι είναι ένας ακόμη «τελικός» για την πρόκριση. Κανείς στο στρατόπεδο της Αργεντινής δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο αποτυχίας. 

Αν η «αλμπισελέστε» επικρατήσει της Πολωνίας θα προκριθεί ως πρώτη. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θέλει να συμβεί το ίδιο στο παιχνίδι Σαουδική Αραβία -Μεξικό ή να μην νικήσουν οι «Ατζέκοι» με τρία γκολ διαφορά. Αν ηττηθεί επιστρέφει πρόωρα στο Μπουένος Άιρες. Ο προπονητής της Λιονέλ Σκαλόνι, που δάκρυσε μετά το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο ματς με το Μεξικό, δήλωσε χθες ότι σκέφτεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με το προηγούμενο νικηφόρο παιχνίδι. Ενδεχομένως να προβεί σε μία αλλαγή. Να ξεκινήσει τον Ένσο Φερνάντες έναντι του Μακάλιστερ. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Εμιλιάνο Μαρτίνες – Μοντιέλ, Οταμέντι, Λισάνδρο Μαρτίνες, Ακούνια – Ντε Πάουλ, Γκίντο Ροντρίγκες, Αλέξις Μακάλιστερ (Ένσο Φερνάντες) – Ντι Μαρία, Λαουτάρο Μαρτίνες, Μέσι.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί έντεκα φορές. Η Αργεντινή έχει νικήσει τα έξι παιχνίδια έναντι τριών της Πολωνίας. Αναμετρήθηκαν τελευταία φορά σε φιλικό παιχνίδι που έγινε το 2011. Η Πολωνία νίκησε με σκορ 2-1. Από το 1986 έχει να προκριθεί η Πολωνία από τους ομίλους. Ο Μέσι έχει σκοράρει και στις 6 τελευταίες εμφανίσεις του με την Αργεντινή σε όλες τις διοργανώσεις. Με τα 8 γκολ που έχει σημειώσει συνολικά σε Μουντιάλ ισοφάρισε τη σχετική επίδοση του Μαραντόνα. Κυνηγάει πλέον μόνο τον Μπατιστούτα, που έχει σκοράρει 10 φορές στην τελική φάση της διοργάνωσης.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση.

Το παιχνίδι αρχίζει στις 21:00 στη Ντόχα. Στο Stadium 974 (40.000) και θα το διαιτητεύσει ο Ολλανδός Ντάνι Μάκελι.