Πολωνία – Σαουδική Αραβία: Ο «άσφαιρος» Λεβαντόβσκι κόντρα στα δυνατά «γεράκια»
i

Πολωνία-Σαουδική Αραβία/ⒸIntime

Πολωνία – Σαουδική Αραβία: Ο «άσφαιρος» Λεβαντόβσκι κόντρα στα δυνατά «γεράκια»

Ανδρέας Σερεβέτας • 10:38 - 26.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο Πολωνός σούπερ σταρ θέλει να πετύχει το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ και οι Σαουδάραβες να σφραγίσουν την πρόκριση.

Ο Λεβαντόβσκι έχασε το πέναλτι στο ματς με το Μεξικό (0-0) και οι «ερυθρόλευκοι» την μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τους πρώτους τρεις βαθμούς στη διοργάνωση. Η Πολωνία ήταν μέτρια κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Είχε συνολικά έξι τελικές προσπάθειες και απογοήτευσε.  Ήδη ασκήθηκε έντονη κριτική για την εμφάνιση της.  

Ο προπονητής Μιχνιέβιτς στήριξε τον Λεβαντόβσκι για την απώλεια του πέναλτι και για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Ο Μπερεζίνσκι και ο Ζαλέφσκι ολοκλήρωσαν με μικρά προβλήματα στο προηγούμενο παιχνίδι αλλά είναι διαθέσιμοι. Οι Πολωνοί είδαν τι έπαθε η Αργεντινή από τους Σαουδάραβες και ο Μπιέλικ έστειλε ευχές στα «γεράκια» για την τεράστια επιτυχία τους. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-4-1-1): Στσέζνι – Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι – Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Μπιέλικ, Σ. Σιμάνσκι – Ζιελίνσκι – Λεβαντόβσκι. 

Οι Σαουδάραβες είναι έτοιμοι για το δεύτερο «μπαμ»

Κανείς δεν πίστευε ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να γυρίσει το ματς με την Αργεντινή από τη στιγμή που βρισκόταν πίσω στο σκορ (1-0) όταν έληξε το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Ρενάρ έκαναν όλο τον πλανήτη να παραμιλάει με την αντίδραση που έβγαλαν στην επανάληψη. Η νίκη τους και ο τρόπος που τα κατάφεραν ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ρενάρ είναι αναγκασμένος να προβεί σε αλλαγές. Ο Αλ Σαχράνι τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι με την Αργεντινή. Εκτός μάχης είναι επίσης ο Αλ Φαράζ. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Αλ Οβάις – Αμπντουχαμίντ, Αλ Μπουλαϊχί, Αλ Αμρί, Αλ Σαχράνι – Κάνο, Αλ Μάλκι – Αλ Νάγεϊ (Αλ Αμπούντ), Ν. Αλ Νταουσάρι, Αλ Σέχρι – Μπουραϊκάν. 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Είναι το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων μετά το φιλικό του 2006. Η Πολωνία είχε νικήσει τότε με σκορ 2-1. Η Σαουδική Αραβία έχει στο ενεργητικό της 9 συνεχόμενες ήττες σε Μουντιάλ κόντρα σε ευρωπαϊκές ομάδες. Στα επτά από αυτά τα παιχνίδια δεν κατάφερε να σημειώσει γκολ. 

Το ματς θα διαιτητεύσει ο Βίλτον Σαμπάιο από τη Βραζιλία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί (15:00) στο Education City Stadium (45.350), που βρίσκεται στην πόλη Αλ Ραγιάν.