Πορτογαλία - Ουρουγουάη: Η μάχη των φαβορί του 8ου ομίλου
i

Κριστιάνο Ρονάλντο/ © Ιntime

Πορτογαλία - Ουρουγουάη: Η μάχη των φαβορί του 8ου ομίλου

Ανδρέας Σερεβέτας • 11:19 - 28.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Μονομαχία αστέρων ανάμεσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τους Σουάρες-Καβάνι.

Η Πορτογαλία ίδρωσε στο παιχνίδι με την Γκάνα (3-2) αλλά πάτησε την κορυφή του ομίλου. Ο Ρονάλντο σκόραρε και έκανε ρεκόρ καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημείωσε γκολ σε πέντε παγκόσμια κύπελλα. 

Ο Ντανίλο υπέστη κάταγμα στα πλευρά. Θα χάσει και το επόμενο ματς κόντρα στη Νότια Κορέα. Ο Φερνάντο Σάντος αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου πως ο Πέπε θα πάρει τη θέση του. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Ντιόγκο Κόστα – Κανσέλο, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (Μέντες) – Καρβάλιο, Νέβες, Μπ. Φερνάντες – Ζοάο Φέλιξ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπ. Σίλβα. 

Προβλημάτισε η δυστοκία της στην πρεμιέρα

Το 0-0 με τη Νότια Κορέα στην πρεμιέρα ταρακούνησε τους Ουρουγουανούς. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν μετέτρεψαν τις ευκαιρίες τους σε γκολ. Ο προπονητής της «σελέστε» Ντιέγο Αλόνσο τόνισε ότι η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων έχει κλείσει και πως όλα πλέον τα ματς είναι αμφίρροπα.  

Ο Αλόνσο αναμένεται να αλλάξει παίκτες στην μεσαία γραμμή για να τροφοδοτούνται καλύτερα με την μπάλα οι επιθετικοί της ομάδας. Ο Αραούχο επέστρεψε στις προπονήσεις και κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει τα επόμενα παιχνίδια. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-4-2): Σέρχιο Ροσέτ – Μαρτίν Κάσερες, Γοδίν, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Ολιβέρα – Βαλβέρδε, Μπετανκούρ, Τορέιρα (Ουγκάρτε), Ντε Αρασκαέτα (Ντε λα Κρουζ) – Ντάρβιν Νούνιες, Λουίς Σουάρες. 

Το παιχνίδι διεξάγεται στις 21:00 στο Lusail Iconic Stadium (80.000). Διαιτητής θα είναι ο Ιρανός Αλιρέζα Φαγκάνι.