Δεν έπεισε αλλά νίκησε και ανέβηκε στην κορυφή η Άρσεναλ - «Λευκή» ισοπαλία στο Λονδίνο ανάμεσα σε Μπρέντφορντ και Μπράιτον
i

©Photo by Eddie Keogh/Getty Images

Δεν έπεισε αλλά νίκησε και ανέβηκε στην κορυφή η Άρσεναλ - «Λευκή» ισοπαλία στο Λονδίνο ανάμεσα σε Μπρέντφορντ και Μπράιτον

Δημήτρης Χούπης 23:27 - 03.04.2024

Η Άρσεναλ μπορεί να μην έπεισε αλλά νίκησε με 2-0 τη Λούτον και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ισόπαλο 0-0 έληξε το παιχνίδι στο Λονδίνο ανάμεσα στην Μπρέντφορντ και την Μπράιτον, με τις «μέλισσες» να βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Άρσεναλ δεν έπεισε αλλά πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Λούτον για την 31η αγωνιστική της Premier League. Με τους τρεις βαθμούς η ομάδα του βόρειου Λονδίνου ανέβηκε και πάλι στην κορυφή και περιμένει το αποτέλεσμα της Λίβερπουλ κόντρα στη Σέφιλντ αύριο (4/3) το βράδυ. Στην 18η θέση και τρεις βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού παραμένει η Λούτον.

Στο πρώτο μέρος οι «κανονιέρηδες» είχαν τον έλεγχο των κινήσεων, ωστόσο η Λούτον είχε μερικές προϋποθέσεις για να απειλήσει. Στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση της, η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ με τον Έντεγκααρντ. Ο Χάβερτς βρήκε στην περιοχή τον Νορβηγό και εκείνος με ένα «ξερό» μονοκόμματο σουτ έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Αρτέτα ήταν πιο απελευθερωμένοι και στο 44ο λεπτό βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον Χασιόκα, ο οποίος άθελά του έβαλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο δεύτερο μέρος οι «κανονιέρηδες» κρατούσαν με ευκολία το προβάδισμα που είχαν πάρει από το πρώτο ημίχρονο και πήραν τελικά τη νίκη.

Μπρέντφορντ - Μπράιτον

Ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) έληξε το παιχνίδι στο Λονδίνο ανάμεσα στην Μπρέντφορντ και την Μπράιτον, με τις «μέλισσες» να παραμένουν κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού.

Το πρώτο μέρος δεν είχε καθόλου ρυθμό, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να απειλήσουν. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων οι «γλάροι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, αλλά μετά από εξέταση της φάσης από το VAR δεν δόθηκε τίποτα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με τις άμυνες να κάνουν εξαιρετική δουλειά. Κάπως έτσι ο αγώνας έληξε ισόπαλος και οι δύο σύλλογοι πήραν από έναν βαθμό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ