Η σίγουρη Σίτι, οι αβέβαιοι Λονδρέζοι και η Λίβερπουλ που παραμονεύει

Η σίγουρη Σίτι, οι αβέβαιοι Λονδρέζοι και η Λίβερπουλ που παραμονεύει

Δημήτρης Χούπης 21:47 - 31.10.2023

Η Τότεναμ εδώ και μερικές αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League, ωστόσο μοιάζει δύσκολο να μείνει εκεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Η Άρσεναλ παραμένει αβέβαιη για το αν μπορεί να συνδυάσει Ευρώπη και πρωτάθλημα, ενώ η Λίβερπουλ δείχνει ότι είναι η μόνη που μπορεί να απειλήσει τη Μάντσεστερ Σίτι, που μοιάζει δύσκολο να χάσει τον τίτλο.

Η κορυφή της Premier League εδώ και τρεις αγωνιστικές ανήκει στο Λονδίνο, αφού η Τότεναμ βρίσκεται στην πρώτη θέση με δύο βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Άρσεναλ. Ωστόσο μοιάζει δύσκολο τα «σπιρούνια» να μείνουν εκεί, όχι μέχρι το τέλος, αλλά μέχρι τα μέσα του πρωταθλήματος. Το μόνο θετικό βέβαια για την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου είναι ότι δεν έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. 

Η λονδρέζικη ομάδα μέχρι στιγμής παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο που «γεμίζει το μάτι» των φιλάθλων της. Μερικοί εξ αυτών δεν είναι απίθανο να... ονειρεύονται τίτλο. Δεν νομίζω όμως και κανείς να απογοητευτεί σε περίπτωση (που μοιάζει το πιθανότερο σενάριο), όταν το καλοκαίρι δεν πάρει την Premier League. Στο κάτω κάτω καμία ομάδα δεν φτιάχτηκε από τη μία μέρα στην άλλη. 

Κάτω από την Τότεναμ είναι η συγκάτοικός της στο Βόρειο Λονδίνο, η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» την περασμένη χρονιά έφτασαν κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά δεν άντεξαν στο τέλος, με τη Σίτι να στέφεται για τρίτη σερί φορά πρωταθλήτρια Αγγλίας. Τη φετινή σεζόν όμως έχει τη συμμετοχή της στο Champions League, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και μετά τον Δεκέμβρη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει παραπάνω παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. 

Κάπως έτσι η φετινή χρονιά αποτελεί στοίχημα για την Άρσεναλ, αφού καλείται να δείξει τις αντοχές της στα περισσότερα παιχνίδι μέσα στη σεζόν. Γι' αυτό ίσως μοιάζει δύσκολο επίσης να μείνει μέχρι τέλος στην υπόθεση τίτλος. 

Αυτή όμως που μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι... το 'χει είναι η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε ξεκινήσει νωθρά τη χρονιά, αλλά συνέχεια επικρατούσε των αντιπάλων τους. Η πρώτη ήττα ήρθε από την Τότεναμ, που για να γίνει αυτό έπρεπε να της ακυρωθεί ένα κανονικό γκολ, να μείνει με εννέα παίκτες και να «φάει» αυτογκόλ στην τελευταία φάση του αγώνα. 

Ξεσηκωμός στην Premier League: Οι οπαδοί και των 20 ομάδων ζητούν να μην παίξουν τα Χριστούγεννα
PREMIER LEAGUE

14:58 - 31.10.2023

Ξεσηκωμός στην Premier League: Οι οπαδοί και των 20 ομάδων ζητούν να μην παίξουν τα Χριστούγεννα

Οι οπαδοί των είκοσι ομάδων της Premier Leuage έστειλαν επιστολή στη διοργάνωση για να μην διεξαχθούν αγώνες στις 24 Δεκεμβρίου, αφού τότε έχει προγραμματιστεί η αναμέτρηση μεταξύ Γουλβς και Τσέλσι.

Ωστόσο οι «κόκκινοι» ακόμα και εκεί έδειξαν πως αντέχουν την πίεση. Φέτος έχουν το Europa League στο οποίο δεν είναι σίγουρο κατά πόσο θα δώσουν μεγάλη βάση. Παρόλα αυτά η Λίβερπουλ έχει το know how στο πως να βάλει δύσκολα στη Σίτι, αφού δύο φορές έχασε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική, ενώ μία σεζόν της «έκλεψε» τον τίτλο. 

Όσον αφορά τη Μάντσεστερ Σίτι, λίγο πολύ είναι γνωστή. Μέχρι στιγμής δεν «πατάει» και πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο μετά τον Φεβρουάριο αρχίζει να... δίνει γκάζι. Κάπως έτσι για να δει κανείς που μπορεί να πάει η υπόθεση τίτλος, πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βάση μετά τον χειμώνα. Σημαντικό στην έκβαση του τίτλου είναι και το Κύπελλο Αφρικής, για το οποίο οι ομάδες θα χάσουν παίκτες, αφού θα γίνει στα μέσα της σεζόν.