Προένσα για τον διαιτητή του τελικού του Europa Conference League: «Του εύχομαι τα καλύτερα στο Ολυμπιακός - Φιορεντίνα, θα τα πάει τέλεια»

Ο Πέδρο Προένσα

Προένσα για τον διαιτητή του τελικού του Europa Conference League: «Του εύχομαι τα καλύτερα στο Ολυμπιακός - Φιορεντίνα, θα τα πάει τέλεια»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:21 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 29.05.2024

Τις δικές του ευχές στον Αρτούρ Σοάρες Ντίας έδωσε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Πέδρο Προένσα, με αφορμή την παρουσία του πρώτου στο Ολυμπιακός - Φιορεντίνα.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το μεγάλο παιχνίδι που θα δώσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φιορεντίνα. Ο σύλλογος του Πειραιά απέχει 90 λεπτά - στη χειρότερη 120 συν πέναλτι - από το να κατακτήσει το τρόπαιο του Europa Conference League, αντιμετωπίζοντας την ιταλική ομάδα στην «OPAP Arena».

Η UEFA έκανε γνωστό τον διαιτητή του ιστορικού αγώνα και το όνομά του είναι Αρτούρ Σοάρες Ντίας, ο οποίο θα επισκεφθεί τη χώρα μας για πολλοστή φορά. Στο άκουσμα της είδησης, o πρώην διεθνής ρέφερι, Πέδρο Προένσα, δεν έκρυψε τη χαρά του για τον ορισμό. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως θεωρεί ότι ο συμπατριώτης του θα τα πάει τέλεια στο παιχνίδι της 29ης Μαΐου.

«Προφανώς και εύχομαι στον Αρτούρ τα καλύτερα. Κάποτε είχα αισθανθεί αυτό το συναίσθημα και το τι σημαίνει. Είναι μία στιγμή διάκρισης για την πορτογαλική διαιτησία. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει πολύ καλά. Πρόκειται για μία στιγμή η οποία μας δείχνει ότι πρέπει να είμαστε πιο θετικοί όταν μιλάμε για τον κλάδο μας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Προένσα.

Αλμέιδα: «Ο Ολυμπιακός είναι άξια στον τελικό του Conference League, αλλά εμείς είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα!»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:23 - 14.05.2024

Αλμέιδα: «Ο Ολυμπιακός είναι άξια στον τελικό του Conference League, αλλά εμείς είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα!»

Σύνθημα μόνο για νίκη, χωρίς το μυαλό σε κανενός είδους ισοβαθμία ή άλλο αποτέλεσμα, έδωσε ο Αλμέιδα για το αυριανό ντέρμπι τίτλου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ενώ απέδωσε τα εύσημα στον αντίπαλο για την πρόκριση στον τελικό του Conference League

O Aρτούρ Σοάρες Ντίας διαιτητής του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1979 ορίστηκε από την UEFA να σφυρίξει τον τελικό του Europa Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα. Ο Πορτογάλος διαιτητής είναι διεθνής της FIFA από το 2010 και ανήκει στην κατηγορία elite διαιτητών της UEFA.

Είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους και στο παρελθόν έχει σφυρίξει μεταξύ άλλων των ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ – Άρης, όπου αναφέρθηκε στην έκθεσή του σε επεισόδιο με τον ηγέτη της Ένωσης, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Ντίας θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάουλο Σοάρες και Πέντρο Ριμπέιρο. Τέταρτος θα είναι ο Σουηδός, Γκλεν Νίμπεργκ και αναπληρωτής τέταρτος ο συμπατριώτης του, Μάχμποντ Μπεϊγκι. Στο VAR θα είναι ο Πορτογάλος, Τιάγκο Μαρτίνς, με βοηθό τον Γερμανό, Κρίστιαν Ντίνγκερτ, ενώ υποστήριξη στο VAR θα είναι ο Μάρκο Φριτς, επίσης από τη Γερμανία.