Πρώτη νίκη για την Αυστραλία, ελπίζει ακόμα η Τυνησία

Ο Ντιουκ πηδά, παίρνει την κεφαλιά και ανοίγει το σκορ για τους Αυστραλούς

i

Αυστραλία-Τυνησία/ⒸIntime

Πρώτη νίκη για την Αυστραλία, ελπίζει ακόμα η Τυνησία

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:58 - 26.11.2022 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 26.11.2022

Η Αυστραλία πήρε το «τρίποντο» (1-0) κόντρα στην Τυνησία με σκόρερ τον Ντιουκ και πανηγύρισε τους πρώτους της βαθμούς στο Μουντιάλ 2022. Αγωνίστηκε ο Κεσχρίντα του Ατρόμητου.

Η Αυστραλία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό Μουντιάλ. Τα «καγκουρό» επικράτησαν χάρη στο γκολ του Μίτσελ Ντιουκ με 1-0 της Τυνησίας στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της διοργάνωσης. Τρεις βαθμοί για το σύνολο του Γκρέιαμ Άρνολντ, που ελπίζει σε πρόκριση στους «16», στον ένα βαθμό έμειναν οι Αφρικανοί. 

Μπορεί η Αυστραλία να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήταν για την Τυνησία. Ταχύτατη αντεπίθεση για τους Αφρικανούς, ο Τζεμπαλί κάνει το γύρισμα αλλά ο Μσακνί θα βγει με την… μπάλα άουτ στο 20ο λεπτό. 

Τρία λεπτά αργότερα τα «καγκουρό» πήραν το προβάδισμα (1-0) μετά την πολύ ωραία γυριστή κεφαλιά του Μίτσελ Ντιουκ. Τεράστια ευκαιρία στο 40ο λεπτό για να ισοφαρίσει η Τυνησία αλλά το σουτ του Ντρέγκερ κόντραρε στον Σούταρ. Στο 45'+3' οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Μσακνί ξεγέλασε την άμυνα της Αυστραλίας, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε λίγο άουτ. Ανώτερα στο πρώτο μέρος τα «καγκουρό».

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τυνησία μπήκε πιο καλά, η οποία έκανε μία αλλαγή. Ο Σασίμ πέρασε στη θέση του Ντρέγκερ. Οι Αφρικανοί έχουν όρεξη, διάθεση, βγαίνουν στην επίθεση αλλά οι επιλογές πριν από την τελική πάσα ή την εκτέλεση πάντα υστερούν. Πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 72' η Αυστραλία αλλά ο Λέγκι δεν μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από το γύρισμα του Γκούντγουιν. Δευτερόλεπτα αργότερα η Τυνησία απείλησε ξανά. Ωραίο σουτ ο Μσακνί, το οποίο μπλόκαρε ο Ράιαν

Μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για το σύνολο του Τζαλέλ Καντρί. Ο Κεσχρίντα έκανε το γύρισμα στην περιοχή αλλά το σουτ του Καζρί κατέληξε στην αγκαλιά του Ράιαν. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Τυνησία δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με την Αυστραλία να διατηρεί το υπέρ της προβάδισμα από νωρίς στον αγώνα. 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Τα 13.92 χιλιόμετρα που έτρεξε ο Ελιές Σκίρι. 

MVP: Ο «χρυσός» σκόρερ για τα «καγκουρό», Μίτσελ Ντιουκ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Τυνησία (Τζαλέλ Καντρί, 3-4-3): Ντάμεν, Μπρον (74' Κεσχρίντα), Μεριά, Ταλμπί, Ντρέγκερ (46' Σασί), Σκιρί, Λαϊντουνί (67' Καζρί), Αμπντί, Σλιτί, Τζεμπαλί (73΄Κενισί), Μσακνί

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ, 4-3-3): Ράιαν, Κάρασιτς (75' Ντέγκενεκ), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέιτς, Μόι, Ιρβάιν, ΜακΓκρί (64' Χρούστιτς), Λέκι (85' Μπάκους), Ντιουκ (64' ΜακΛάρεν), Γκούντγουιν (85' Μαμπίλ)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Tην επόμενη αγωνιστική η Τυνησία θα παίξει κόντρα στη Γαλλία (30/11, 17:00) και η Αυστραλία με την Δανία την ίδια ώρα.