Έπεσαν σε... τείχη Δανία και Τυνησία

Η τεράστια ευκαιρία του Κορνέλιους να ανοίξει το σκορ για τη Δανία

Έπεσαν σε... τείχη Δανία και Τυνησία

Ελένη Ανδρικοπούλου 17:00 - 22.11.2022 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 28.11.2022

Το πρώτο 0-0 του Μουντιάλ 2022 είναι γεγονός. Δανία και Τυνησία με κορυφαίους τους τερματοφύλακες τους, Σμάιχελ και Νταμέν ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Αγωνίστηκε ο δεξιός μπακ του Ατρόμητου, Κεσχρίντα.

Στο 0-0 έμειναν Δανία και Τυνησία που τέθηκαν αντιμέτωπες στο Education City Stadium για την 1η αγωνιστική του τετάρτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η επιστροφή του Κρίστιαν Έρικσεν σε διεθνή διοργάνωση δεν συνδυάστηκε με νίκη για την ομάδα του. Μοιρασμένα ημίχρονα για τις δύο ομάδες που δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που είχαν και έτσι μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας. Από τη μία ο Σμάιχελ και από την άλλη ο Νταμέν συνέβαλαν στο να προκύψει το πρώτο 0-0 του Μουντιάλ 2022 έπειτα από έξι αναμετρήσεις. 

Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά καλό ρυθμό, αλλά ήταν θεαματικά φτωχό και χωρίς γκολ.  Οι τυπικά φιλοξενούμενοι φάνηκε πως αιφνιδιάστηκαν από τους Αφρικανούς που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Το σύνολο του Τζαλέλ Καντρί ήταν σχεδόν αλάνθαστο στα μετόπισθεν και άφηνε τη Δανία να έχει την κατοχή της μπάλας ώστε να βγει στην αντεπίθεση. 

Η Δανία είχε μία φλύαρη κατοχή, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Ντάμεν. Από την άλλη η Τυνησία μπορούσε δύο φορές να ανοίξει το σκορ. Πρώτα με το σουτ του Λαϊντουνί στο 38', αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Λίγο αργότερα (43') με τον Τζεμπαλί, όταν ο Σμάιχελ πραγματοποίησε την καλύτερη επέμβαση έως τώρα στη διοργάνωση και έσωσε την ομάδα του από σίγουρο γκολ. 

Η Τυνησία μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά για τα πρώτα 10 λεπτά. Η Δανία ανέβασε ρυθμούς και είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο, στο 69ο λεπτό το σουτ του Έρικσεν απέκρουσε με τρομερή εκτίναξη ο Ντάμεν και δευτερόλεπτα αργότερα ο Κορνέλιους δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή, η οποία κατέληξε στο αριστερό δοκάρι. Ο Καντρί κατάφερε να «κλειδώσει» την μεσαία γραμμή των Δανών και η Τυνησία έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Δανία που ήταν το φαβορί πριν την σέντρα.  

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Κορνέλιους στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο φορ των Σκανδιναβών έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας των Τυνήσιων μέσα από τη μικρή περιοχή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Το «μηχανάκι» της Τυνησίας, Ελιέ Σκιρί που έτρεχε ακατάπαυστα καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και το κοντέρ σταμάτησε στα 13.16 km

MVP: Ο Κάσπερ Σμάιχελ κράτησε ανέπαφη την εστία του στο τετ-α-τετ με τον Τζεμπαλί στο 43ο λεπτό. Από την άλλη ο Τυνήσιος γκολκίπερ, Αϊμέν Νταμέν πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση στο 69ο λεπτό και έδιωξε σε κόρνερ το φοβερό σουτ του Έρικσεν. Επομένως οι δύο «άσοι» μοιράζονται τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του ματς. 

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Αντερσεν, Κιάερ (65’ Γένσεν), Α. Κρίστενσεν, Μάελε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (45’ Ντάμσγκααρντ), Ερικσεν, Σκοβ Ολσεν (65’ Λίντσρεμ), Ντόλμπεργκ (65’ Κορνέλιους), Ρ. Κρίστενσεν.

Τυνησία (Τζαλέλ Καντρί): Νταμέν, Αμπντί, Ταλμπί, Μεριά, Μπρον, Ντρέγκερ (88’ Κεσχρίντα), Λαϊντουνί (88’ Σασί), Σκίρι, Μπεν Σλιμάν (67’ Σλίτι), Μσακνί (80’ Μεζμπρί), Τζεμπαλί (80’ Κενισί).

Επόμενη αγωνιστική: Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους Τυνήσιους είναι το προσεχές Σάββατο (26/11, 12:00) κόντρα στην Αυστραλία, με τους Δανούς να ετοιμάζονται για την πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα στη Γαλλία.