Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Λιορίς!
i

Ούγκο Γιορίς/©Intime

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Λιορίς!

Sportal newsroom 10:19 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:34 - 10.01.2023

Ο ποδοσφαιριστής της εθνικής Γαλλίας μπορεί να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία που θα έχει κατακτήσει δύο Μουντιάλ ως αρχηγός.

Κοντά στο να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Ούγκο Λιορίς. Για την ακρίβεια, αυτό που τον χωρίζει από το συγκεκριμένο… ραντεβού είναι ο Λιονέλ Μέσι και η Αργεντινή.

Σε περίπτωση που η Γαλλία τα καταφέρει αύριο απέναντι στην «αλμπισελέστε» και σηκώσει ξανά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο γκολκίπερ της Τότεναμ θα γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία που θα έχει κατακτήσει δυο Μουντιάλ ως αρχηγός.

Αξίζει να αναφέρουμε πως μόλις σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις στο παρελθόν ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο είχε για αρχηγό τον τερματοφύλακά της. Με το περιβραχιόνιο στο χέρι ήταν, φυσικά, ο Λιορίς το 2018 και νωρίτερα οι Τζιανπιέρο Κόμπι (Ιταλία, 1934), Ντίνο Τζοφ (Ιταλία, 1982) και Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία, 2010).

Πάντως, ανεξάρτητα με την έκβαση του αυριανού τελικού, ο 35χρονος γκολκίπερ θα σπάσει σίγουρα ένα ρεκόρ αύριο απλά και μόνο αν αγωνιστεί. Αν δεν προκύψει κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο και –όπως είναι σχεδόν βέβαιο- βρεθεί κάτω από τα δοκάρια της Γαλλίας, θα ξεπεράσει τον Μάνουελ Νόιερ (19) και θα γίνει ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του Μουντιάλ, φτάνοντας στις 20. Λίγα βήματα πιο πίσω βρίσκονται οι Ταφαρέλ και Σε Πάιερ, με 18. Στις 17 παρουσίες σταμάτησαν οι Κασίγιας, Μπαρτέζ, Τζοφ και Σίλτον.