Ραπίνο κατά Ρουμπιάλες: «Το φιλί στην Ερμόσο χαρακτηρίζει τον μισογυνισμό που υπάρχει στην Ομοσπονδία»

Λουίς Ρουμπιάλες & Τζένιφερ Ερμόσο

i

© PrtScr

Ραπίνο κατά Ρουμπιάλες: «Το φιλί στην Ερμόσο χαρακτηρίζει τον μισογυνισμό που υπάρχει στην Ομοσπονδία»

Δημήτρης Χούπης 18:10 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:10 - 23.08.2023

Η Μέγκαν Ραπίνο μιλώντας σε Αμερικανό Μέσο ανέφερε πως το φιλί του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στην Ερμόσο χαρακτηρίζει τον μισογυνισμό που υπάρχει στην Ομοσπονδία.

Η Ισπανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στα γήπεδα της Αυστραλίας, κερδίζοντας την Αγγλία με 1-0 στον τελικό. Ωστόσο από το παιχνίδι έμεινε ένα αρνητικό highlight. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της απονομής, ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες φίλησε την Τζένι Ερμόσο, δημιουργώντας κάπως έτσι μεγάλες αντιδράσεις. 

Θέση για το συμβάν πήρε λοιπόν η Αμερικανίδα παίκτρια και θρύλος του γυναικείου ποδοσφαίρου, Μέγκαν Ραπίνο, η οποία ανέφερε πως η κίνηση αυτή χαρακτηρίζει τον μισογυνισμό που υπάρχει στην ισπανική ομοσπονδία. 

«Στη μεγαλύτερη σκηνή, όπου θα έπρεπε να πανηγυρίζεις, η Τζένι έπρεπε να δεχτεί σεξουαλική επίθεση από αυτόν τον τύπο. Υπήρχε κι άλλη μία φωτογραφία που δείχνει ένα τόσο μεγάλο επίπεδο μισογυνισμού και σεξισμού σε εκείνη την ομοσπονδία και στον Ρουμπιάλες στο τελευταίο σφύριγμα, απλά πιάνοντας τον κάβαλό του. Σε τι ανάποδο κόσμο βρισκόμαστε;», ήταν τα λόγια της μιλώντας στο περιοδικό The Atlantic

«Αυτό που είδαμε ήταν μια απαράδεκτη χειρονομία» 

Θέση για το περιστατικό πήρε και ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος χαρακτήρισε τη χειρονομία αυτή απαράδεκτη. 

«Πιστεύω ότι αυτό που είδαμε ήταν μια απαράδεκτη χειρονομία. Επίσης πιστεύω ότι η απολογία του κ. Ρουμπιάλες δεν ήταν αρκετή και πρέπει να προχωρήσει σε βήματα για να εξηγήσει αυτό που είδαμε όλοι. Οι παίκτριες έκαναν τα πάντα για να νικήσουν, αλλά η συμπεριφορά του Ρουμπιάλες δείχνει ότι πρέπει να διανύσουμε ακόμη πολλή δρόμο για να φτάσουμε στην ισότητα», ήταν τα λόγια του συγκεκριμένα.