Τα γυρίζουν στην Ουντινέζε και δεν δίνουν τον τίτλο του επίτιμου δημότη στον Μενιάν

Μάικ Μενιάν

i

© PrtScr

Τα γυρίζουν στην Ουντινέζε και δεν δίνουν τον τίτλο του επίτιμου δημότη στον Μενιάν

Γιάννης Λιβανός • 11:18 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 30.01.2024

Η Ουντινέζε επέμεινε ότι οι ρατσιστικές ύβρεις εναντίον του τερματοφύλακα της Μίλαν, Μάικ Μενιάν, δεν αντικατοπτρίζουν την πόλη, εντούτοις το τοπικό συμβούλιο χθες (29/01) ψήφισε κατά της απονομής του τίτλου του επίτιμου δημότη στον Γάλλο γκολκίπερ.

Πάνε δέκα ημέρες από τη ρατσιστική επίθεση των φιλάθλων της Ουντινέζε στον γκολκίπερ της Μίλαν, Μάικ Μενιάν. Συγκεκριμένα στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γάλλος πορτιέρο εγκατέλειψε το γήπεδο όταν άκουσε τα ρατσιστικά συνθήματα που του φώναζαν κάποιοι θερμόαιμοι οπαδοί της Ουντινέζε. 

Την επομένη του αγώνα μάλιστα ο Δήμαρχος του Ούντινε, Αλμπέρτο Φελίτσε Ντε Τόνι αλλά και η τοπική ομάδα (Ουντινέζε) προσπάθησαν να υπερασπιστούν τη φήμη της πόλης στην περιοχή Φρίουλι, διαβεβαιώνοντας ότι είναι κόμβος ενσωμάτωσης και πολυπολιτισμικότητας.  Μάλιστα ο Δήμαρχος προέβη σε μία άκρως συγκινητική κίνηση μέσω βίντεο, θέλοντας να κάνει επίτιμο δημότη της πόλης του τον Μάικ Μενιάν ως ένδειξη ανθρωπισμού και μεταμέλειας.

Ωστόσο λίγες μέρες μετά η κατάσταση φαίνεται να είναι εντελώς διαφορετική στην πόλη του Ούντινε, καθώς η παραπάνω πρόταση του Δημάρχου καταψηφίστηκε χθες (29/01) στο τοπικό συμβούλιο.

Για να περάσει η πρόταση αυτή του Δημάρχου και να γίνει επίτιμος δημότης του Ούντινε ο Μενιάν, χρειαζόταν να ψηφίσουν υπέρ τα τρία τέταρτα του συμβουλίου, αλλά η μειοψηφία που εκπροσωπούσε τα κεντροδεξιά κόμματα αρνήθηκε να υποστηρίξει την ιδέα. 

Οι υπερήλικες φίλαθλοι της Ουντινέζε δεν βοήθησαν επίσης την κατάσταση κατά τη διάρκεια του αγώνα του Σαββατοκύριακου, με την Αταλάντα, καθώς σήκωσαν ένα πανό που έγραφε: «Νομίζετε ότι είμαστε ρατσιστές, λοιπόν, είστε υποκριτές με αυτοδικία». 

Τηλέφωνο του Αλέγκρι στον Μποναβεντούρα για να μετακομίσει στη Γιουβέντους
SERIE A

10:33 - 30.01.2024

Τηλέφωνο του Αλέγκρι στον Μποναβεντούρα για να μετακομίσει στη Γιουβέντους

Πολλές πηγές στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι η Γιουβέντους προσέγγισε τον έμπειρο μέσο της Φιορεντίνα, Τζιάκομο Μποναβεντούρα, ενώ και η Ουντινέζε φαίνεται να απέρριψε την πρόταση της ομάδας του Αλέγκρι για τον Λάζαρ Σάμαρτζιτς.

Μέχρι στιγμής, τέσσερις οπαδοί της Ουντινέζε έχουν εντοπιστεί και τους έχει επιβληθεί ισόβια απαγόρευση από τον σύλλογο.