Ο βιονικός Ρόντρι έκλεισε τη σεζόν με τέσσερις τίτλους και δύο βραβεία MVP σε τελικό Champions και Nations League (vid)

Ρόντρι

i

©Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Ο βιονικός Ρόντρι έκλεισε τη σεζόν με τέσσερις τίτλους και δύο βραβεία MVP σε τελικό Champions και Nations League (vid)

Κώστας Τόπας 08:52 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 19.06.2023

Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόντρι κλείνει μια ιστορική σεζόν με την κατάκτηση του Nations League.

Μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας, αλλά και της παράτασης η Ισπανία επικράτησε της Κροατίας με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε το Nations League και με αυτόν τον τρόπο ο Ρόντρι ολοκλήρωσε μια ιστορική σεζόν.

Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, όπως επιβεβαιώνουν όλα τα ατομικά βραβεία που έχει κερδίσει αυτή τη σεζόν. Οι ειδικοί της UEFA του απένειμαν τον τίτλο του MVP του τελικού του Champions League αλλά κι αυτού του Nations League μετά από δύο εβδομάδες. Δύο ατομικά βραβεία που στέφουν μια θεαματική πορεία από ποδοσφαιρική άποψη στην οποία έχει κερδίσει τα πάντα.

Ο Ρόντρι έχει κατακτήσει τους τέσσερις τίτλους στους οποίους συμμετείχε αυτή τη σεζόν. Τρεις με την Μάντσεστερ Σίτι και έναν με την Ισπανία. Ένα μοναδικό επίτευγμα που μόνο ο Λαπόρτ μπορεί να έχει, αν και με λιγότερη προβολή. Το τρεμπλ με τη Σίτι και το Nations League κάνουν το 2023 την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, αφήνοντας στην άκρη την κακή εμπειρία που βίωσε στο Κατάρ, ένα πρωτάθλημα στο οποίο είχε μεγάλες ελπίδες. Ο Ρόντρι κατέγραψε 56 συμμετοχές με την φανέλα των Πολιτών την φετινή σεζόν, έχοντας στο ενεργητικό του τέσσερα γκολ και επτά ασίστ, πανηγυρίζοντας συνολικά την κατάκτηση τεσσάρων τροπαίων.

Ο 26χρονος μέσος με τον Γκουαρδιόλα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έκανε ένα βήμα μπροστά σε ποδοσφαιρικό και ψυχικό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, λίγοι παίκτες στον κόσμο έχουν την προσωπικότητά του. Εκτέλεσε ένα από τα πέναλτι στο φινάλε και το έκανε με μαεστρία για να συμβάλει τα μέγιστα ώστε η Ισπανία να κατακτήσει το Nations League.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Ρόντρι είχε φτάσει και αυτός κοντά στο σκοράρισμα, με σουτ από την άκρη της περιοχής. Διότι εκτός από την κυριαρχία του παιχνιδιού από τη θέση του «6», έχει στο ρεπερτόριό του και το να πατάει αντίπαλη περιοχή. Ο Ισπανός μέοσς δεν δίνει σημασία σε ατομικά βραβεία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρεθεί στην τελική ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα. Και βλέποντας το επίπεδό του, όλα δείχνουν ότι θα είμαι μέσα στην πρώτη δεκάδα. Γιατί στους συλλογικούς τίτλους θα προσθέτει και ατομικούς, με τους δύο MVP στο Champions League και στο Nations League.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής πηγαίνει διακοπές με έναν μαραθώνιο θεαματικών αγώνων. Ο απολογισμός του; 66 αγώνες, με τέσσερα γκολ και επτά ασίστ. Και φεύγει, πάνω απ' όλα, χαρούμενος: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ήταν ένα πολύ περίπλοκο παιχνίδι. Αυτή η γενιά υπόσχεται πολλά. Ήμασταν πολύ δυνατοί ψυχικά. Υπάρχουν πράγματα να βελτιώσουμε, αλλά η νίκη είναι πάντα καλά. Πρέπει να το γιορτάσουμε», ήταν τα λόγια του μετά την κατάκτηση του Nations League.