Όταν η Σαν Λορέντζο προκάλεσε... μπάχαλο σε μεταγραφή της με ακάλυπτες επιταγές

Τα αδέρφια Πίτον στη Σαν Λορέντζο

i

© San Lorenzo

Όταν η Σαν Λορέντζο προκάλεσε... μπάχαλο σε μεταγραφή της με ακάλυπτες επιταγές

Τζιοβάνι Ζάκαρη 15:02 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 27.01.2024

Τα «σκαμπανεβάσματα» στην περίπτωση του Γκάστον Ερνάντες φαίνεται πως δεν είναι το μοναδικό μεταγραφικό πρόβλημα με πρωταγωνίστρια της Σαν Λορέντζο.

Σε σήριαλ μετατράπηκε η μεταγραφή του Γκάστον Ερνάντες στον Ολυμπιακό, με την υπόθεση του 26χρονου στόπερ να «παγώνει» για την ώρα. Τα απανωτά «σκαμπανεβάσματα» για την περίπτωσή του φαίνεται πως βάζουν «φρένο» στην άφιξη του στην Ελλάδα. 

Ρεπορτάζ από την Αργεντινή ανέφεραν πως σε πρώτο χρόνο κάποιες λεπτομέρειες προκάλεσαν την άρνηση της Σαν Λορέντζο να τον παραχωρήσει. Ενώ, λοιπόν, αυτές φάνηκαν να διευθετούνται, εν τέλει προέκυψαν νέα προβλήματα και κάπως έτσι τα πράγματα μοιάζουν να «παγώνουν». 

Αυτό το μεταγραφικό «μπάχαλο», εντούτοις, δεν ήταν το πρώτο στο οποίο πρωταγωνίστησε η Σαν Λορέντζο. Η ομάδα της Αργεντινής στο παρελθόν είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο, όταν ξέσπασε μεγάλη διαμάχη με την Ουνιόν Σάντα Φε για δύο ποδοσφαιριστές που απέκτησε η πρώτη από τη δεύτερη. 

Τι είχε συμβεί, λοιπόν, τότε; Τον Ιούλιο του 2019 η Σαν Λορέντζο έκανε δικούς της τα αδέρφια Μπρούνο και Μαούρο Πίτον, τους οποίους πήρε πακέτο με μεταγραφή. Τα προβλήματα ήρθαν σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, όταν η Ουνιόν - που παραχώρησε τους ποδοσφαιριστές - υποστήριζε ότι δεν έλαβε χρήματα για κανέναν από τους δύο. 

Μάλιστα, δεν έμεινε στα λόγια, αφού αποφάσισε να ακολουθήσει τη νομική οδό, κατηγορώντας την ομάδα του Γκάστον Ερνάντες για οφειλές ύψους 140 εκατ. πέσος, ήτοι 156 χιλ. ευρώ. Όπως τόνισε, δε, η Ουνιόν Σάντα Φε, η συμφωνία αφορούσε τρεις διαφορετικές πληρωμές του ποσού, εντούτοις εκείνη φαίνεται να έλαβε ακάλυπτες επιταγές. 

Η υπόθεση δεν φαίνεται να έχει τελεσιδικήσει ακόμα, με το δικαστήριο να απορρίπτει την έφεση που κατέθεσε η Σαν Λορέντζο. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αργεντινής, μετά από αυτή την εξέλιξη το κλαμπ του Γκάστον Ερνάντες συγκεντρώνει τα χρήματα, προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος για τα αδέρφια Πίτον