Λεβαντόφσκι και Ντε Μπρόινε είπαν όχι στα πετροδόλαρα και έμειναν στην Ευρώπη

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι - Κέβιν Ντε Μπρόινε

Λεβαντόφσκι και Ντε Μπρόινε είπαν όχι στα πετροδόλαρα και έμειναν στην Ευρώπη

Ιάσονας Τσίλης 10:53 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 10.09.2023

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, δεν έλειπαν από τη λίστα των Σαουδάραβων, ωστόσο αμφότεροι απέρριψαν τις προτάσεις που τους έγιναν και παρέμειναν σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα.

Η Σαουδική Αραβία ήταν πάντα μία… πληγή για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες οι ομάδες στη γηραιά ήπειρο έτρεμαν μήπως οι Άραβες ξεμυαλίσουν τους παίκτες τους με τα πετροδόλαρα. Κι αρκετές φορές τα κατάφερναν. Οι ομάδες στη χώρα έδιναν μεγάλα συμβόλαια και δελέαζαν τους παίκτες στην Ευρώπη.

Πολλές φορές, βέβαια, επειδή οι παίκτες δεν απέδιδαν είχαν εξελιχθεί και κάποιοι σύλλογοι σε κακοπληρωτές. Με την ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ, όμως και τη διεξαγωγή του, τα πράγματα άλλαξαν σημαντικά. Οι Άραβες δίνουν περισσότερα χρήματα, αλλά πλέον όχι όπου να είναι και για όποιον να είναι. Είναι πιο εκλεκτικοί και κυνηγούν τεράστια ονόματα. Και πολλά τα έπεισαν να κάνουν το βήμα.

Η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στη χώρα για λογαριασμό της Αλ Νασρ ήταν ΒΟΜΒΑ. Άνοιξε τόσο πολύ, μάλιστα, η όρεξη που οι σύλλογοι επιχείρησαν να πάρουν και τον Λιονέλ Μέσι. Αλλά ο ίδιος προτίμησε τις ΗΠΑ. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, λοιπόν, έδειξε τον δρόμο κι αυτό το καλοκαίρι έγινε τσουνάμι!

Οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Κέβιν Ντε Μπρόινε ωστόσο, έκαναν τη διαφορά και παρέμειναν σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα, παρόλο που σύμφωνα με τον έγκριτο Ιταλό δημοσιογράφο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, δέχθηκαν προτάσεις από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας. Και οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται ακόμα σε κορυφαίο επίπεδο και θέλησαν να συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί, αγωνιζόμενοι στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και φυσικά, στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση, το Champions League.

Στην ίδια κατηγορία με τους δύο παίκτες, μπαίνει και ο Νταβίντ Αλάμπα της Ρεάλ Μαδρίτης, για τον οποίο επίσης υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες της Saudi Pro League, με τον ίδιο όμως να συνεχίζει στο μονοπάτι που χάραξαν, Λεβαντόφσκι και Ντε Μπρόινε.