Σερβία - Ελβετία: Έρχεται «πόλεμος» με άγνωστη κατάληξη
i

Σερβία/©Intime

Σερβία - Ελβετία: Έρχεται «πόλεμος» με άγνωστη κατάληξη

Ανδρέας Σερεβέτας • 09:59 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Σκάνδαλα και εθνικά στοιχεία αντιπαλότητας συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα!!!

Σερβία ώρα μηδέν. Η ήττα από τη Βραζιλία (2-0) στην πρεμιέρα ήταν εντός προγράμματος. Όχι όμως η ισοπαλία που ακολούθησε με το Καμερούν (3-3). Πλέον, για να προκριθεί στους «16» χρειάζεται μόνο νίκη. Επιπλέον να μην κερδίσει το Καμερούν. Αν συμβεί αυτό θα ενεργοποιηθούν τα κριτήρια ισοβαθμίας.  

O Ντράγκαν Στοΐκοβιτς τόνισε χθες: «Δεν μπορείς να κερδίσεις, αν δεν επιτεθείς. Η φιλοσοφία μας είναι να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε να αμυνθούμε. Ξέρουμε πως η Ελβετία είναι καλά οργανωμένη ομάδα, θα προσπαθήσει να αμυνθεί σωστά και θα είναι δύσκολο να διασπάσουμε την άμυνά της. Δεν ξέρω αν θα παίξει με έναν, δύο ή τρεις επιθετικούς. Θα το δείτε την ημέρα του αγώνα. Πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας για να βρούμε τον τρόπο να νικήσουμε. Είμαι ήρεμος και κοιμάμαι καλά». Οι Πάβλοβιτς και Βελίκοβιτς έγιναν αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι με το Καμερούν, όμως προπονήθηκαν κανονικά και είναι διαθέσιμοι.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (3-4-1-2): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς – Πάβλοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς – Α. Ζίφκοβιτς, Λούκιτς (Γκουντέλι), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς – Τάντιτς – Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς. 

Στο μεταξύ στο εσωτερικό της ομάδας ξέσπασε ερωτικό σκάνδαλο. Μετά τον Βλάχοβιτς αντέδρασε ο Γιόβιτς. Οι Στοΐκοβιτς προσπαθεί να κρατήσει ενωμένη την ομάδα εν όψει του κρίσιμου παιχνιδιού. 

Ματς με έντονο ...παρελθόν λόγω της σημαίας και του «ήρωα» Μίτροβιτς

Το 2014 έγινε χαμός στο παιχνίδι στο Σερβία-Αλβανία για την προκριματική φάση του Euro 2016. Στο 41ο λεπτό πάνω από τον αγωνιστικό χώρο εθεάθη να αιωρείται τηλεχειριζόμενο ιπτάμενο αντικείμενο, από το οποίο κρεμόταν λάβαρο, στο οποίο απεικονιζόταν ο χάρτης της μεγάλης Αλβανίας. Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής Στέφαν Μίτροβιτς έπιασε το σχοινί, που κρεμόταν από το λάβαρο και το κατέβασε προκειμένου να το απομακρύνει από τον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των Αλβανών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έτρεξαν προς το μέρος τους για να του το πάρουν. Τα πνεύματα εντός του αγωνιστικού χώρου άναψαν και η κατάσταση επιδεινώθηκε με την εισβολή φιλάθλων, ένας εκ των οποίων γρονθοκόπησε Αλβανό ποδοσφαιριστή. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Μάρτιν Άτκισον έδειξε τον δρόμο των αποδυτηρίων στους ποδοσφαιριστές προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να απομακρυνθούν οι οπαδοί από τον αγωνιστικό χώρο. Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έθεσε ως όρο για την επιστροφή των ποδοσφαιριστών της στο γήπεδο την εκκένωση του σταδίου, όρος που δεν έγινε δεκτός κι έτσι το ματς διεκόπη.

Ο Μίτροβιτς έγινε εθνικός ήρωας στη Σερβία. Η Ελβετία διαθέτει Κοσοβάρους παίκτες στο ρόστερ με κορυφαίους τους Τσάκα και Σακίρι, οι οποίοι πανηγύρισαν τα γκολ στη νίκη επί της Σερβίας (2-1) στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, σχηματίζοντας με τα δάχτυλα τον δικέφαλο αετό!!!  

Σε πλεονεκτική θέση η Ελβετία

Λύγισε από τη Βραζιλία (2-0) αλλά νίκησε το Καμερούν (1-0) και ξεκινάει το αποψινό ματς από θέση ισχύος καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου. Αν νικήσει προκρίνεται, αν χάσει θα αποκλειστεί. Αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο και νικήσει το Καμερούν θα μπλέξει με τα κριτήρια ισοβαθμίας. 

Ο Μουράτ Γιακίν δήλωσε: «Από τον περσινό Απρίλιο, έχουμε σαφείς οδηγίες από την ομοσπονδία να ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο και αυτό θα κάνουμε. Είμαστε αρκετά συνεπείς για να εστιάσουμε στο παιχνίδι και μόνο. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο, άλλωστε σεβόμαστε απόλυτα τους αντιπάλους μας. Αφήνουμε στην άκρη τα πάντα πλην του ποδοσφαίρου και της πρόκρισης που μας ενδιαφέρει». 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Ζόμερ – Βίντμερ, Ακανζί, Ελβέντι, Ροντρίγκεζ – Τζάκα, Φρόιλερ – Βάργκας, Σόου, Σακίρι (Ρίντερ) – Εμπολό. 

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση. 

Το ματς διεξάγεται στις 21:00 στην πρωτεύουσα Ντόχα, στο Stadium 974 (40.000). Θα το διαιτητεύσει ο Φερνάντο Ραπαγίνι (Αργεντινή).