Φουντώνει η «μάχη» της τετράδας στη Serie A - Το πρόγραμμα των έξι μονομάχων
i

©printscreen

Φουντώνει η «μάχη» της τετράδας στη Serie A - Το πρόγραμμα των έξι μονομάχων

Κώστας Τσιακλής 16:04 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:05 - 04.05.2023

Η «μάχη» της τετράδας της Serie A έχει πάρει φωτιά αφού έξι ομάδες διεκδικούν τα τρία εισιτήρια που απομένουν για το επόμενο Champions League.

Η «μάχη» της τετράδα της Serie A έχει φουντώσει για τα καλά και έξι ομάδες διεκδικούν με αξιώσεις τις τρεις θέσεις που απομένουν για την έξοδο στο επόμενο Champions League. Μάλιστα η επόμενη αγωνιστική είναι άκρως καθοριστική αφού στο πρόγραμμα υπάρχουν τρία μεγάλα ντέρμπι.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα που βρίσκεται στην πιο πλεονεκτική θέση για να ακολουθήσει τη Νάπολι στο Champions League της νέας περιόδου είναι η Λάτσιο, η οποία επέστρεψε στις νίκες κόντρα στη Σασουόλο (2-0) και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 64 βαθμούς.

Πιόλι: «Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία θα είναι δύσκολο να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα»
SERIE A

12:20 - 04.05.2023

Πιόλι: «Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία θα είναι δύσκολο να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα»

Ο προπονητής των «ροσονέρι», Στέφανο Πιόλι, μίλησε για το νέο στραβοπάτημα που έκανε η ομάδα του απέναντι στην Κρεμονέζε, τονίζοντας πως υπάρχει έλλειψη αποφασιστικότητας και πως η ομάδα του πετάει πολύ εύκολα βαθμούς.

Έναν βαθμό πίσω από τους «Λατσιάλι» είναι η Γιουβέντους, που και αυτή επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών αφού επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Λέτσε. Τόσο οι δύο τους, όσο και η Ίντερ εκμεταλλεύτηκαν τις απώλειες των Ρόμα και Μίλαν και εδραιώθηκαν στην τετράδα, αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες τους.

Οι «νερατζούρι» πέρασαν σαν σήφουνας από την έδρα της Βερόνα (6-0) και πλέον είναι μόνοι στην 4η θέση με 60 βαθμούς. Η Αταλάντα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι κέρδισε δύσκολα με 3-2 τη Σπέτσια και συνέχισε την ανοδική της πορεία, περνώντας στην 5η θέση με 58 βαθμούς και είναι ισόβαθμη με Μίλαν και Ρόμα.

Οι δύο τελευταίες δεν μπόρεσαν να κερδίσουν την 33η αγωνιστική και οπισθοχώρησαν στη βαθμολογία. Η μεν Μίλαν έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την πρότελευταία Κρεμονέζε ενώ η δε Ρόμα εξήλθε ισόπαλη με το ίδιο σκορ στην έδρα της φορμαρισμένης Μόντσα.

Η 34η αγωνιστική της Serie A είναι άκρως σημαντική αφού οι έξι μονομάχοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Το Σάββατο (06/05) η Μίλαν υποδέχεται στο «Σαν Σίρο» τη Λάτσιο ενώ στο «Ολίμπικο» η Ρόμα συγκρούεται με την Ίντερ. Την Κυριακή (07/05) η Αταλάντα θα αντιμετωπίσει στο Μπέργκαμο τη Γιουβέντους.

Σίγουρα αν οι ομάδες που προηγούνται στη βαθμολογία πάρουν τη νίκη τότε τα δεδομένα θα ξεκαθαρίσουν αρκετά ωστόσο αν πραγματοποιηθεί το αντίθετο και οι τρεις ομάδες που ακολουθούν πάρουν τη νίκη τότε το φινάλε θα είναι επικό. Επιπλέον τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μπορεί να αλλάξουν λόγω και της παρουσίας πέντε ιταλικών ομάδων στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το πιο εύκολο πρόγραμμα στο τέλος του πρωταθλήματος φαίνεται να έχει η Λάτσιο, η οποία μετά την αναμέτρηση με τη Μίλαν έχει τέσσερα πιο βατά παιχνίδια ενώ η Ίντερ μοιάζει να έχει το δυσκολότερο αφού έχει να παίξεις τρία ντέρμπι συν τις δύο αναμετρήσεις με τη Μίλαν στα ημιτελικά του Champions League και τον τελικό Κυπέλλου με τη Φιορεντίνα.

Το πρόγραμμα των έξι ομάδων:

Λάτσιο: Μίλαν εκτός, Λέτσε εντός, Ουντινέζε εκτός, Κρεμονέζε εντός, Έμπολι εκτός.

Γιουβέντους: Αταλάντα εκτός, Κρεμονέζε εντός, Έμπολι εκτός, Μίλαν εντός, Ουντινέζε εκτός.

Ίντερ: Ρόμα εκτός, Σασσουόλο εντός, Νάπολι εκτός, Αταλάντα εντός, Τορίνο εκτός.

Αταλάντα: Γιουβέντους εντός, Σαλερνιτάνα εκτός, Βερόνα εντός, Ίντερ εκτός, Μόντσα εντός.

Ρόμα: Ίντερ εντός, Μπολόνια εκτός, Σαλερνιτάνα εντός, Φιορεντίνα εκτός, Σπέτσια εντός.

Μίλαν: Λάτσιο εντός, Σπέτσια εκτός, Σαμπντόρια εντός, Γιουβέντους εκτός, Βερόνα εντός.