Νέα χειρουργική επέμβαση για τον Σέρχιο Ρίκο

Σέρχιο Ρίκο

i

© ss Youtube

Νέα χειρουργική επέμβαση για τον Σέρχιο Ρίκο

Ιάσονας Τσίλης 17:05 - 03.08.2023

Σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο υποβλήθηκε ο Σέρχιο Ρίκο, με σκοπό την οριστική αποκατάσταση της υγείας του.

Πριν από περίπου δύο μήνες, ο Σέρχιο Ρίκο είχε προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα, καθώς υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, έπειτα από την πτώση του από άλογο σε χωριό έξω απ' τη Σεβίλλη.

Ο 29χρονος τερματοφύλακας, έπεσε σε κώμα και έμεινε σε αυτή την κατάσταση για αρκετό διάστημα.

Μετά από πέντε εβδομάδες μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου, με την προοπτική να μπορέσει σε διάστημα δύο εβδομάδων να πάρει εξιτήριο.

Η νοσηλεία του όπως ήταν αναμενόμενο, έχει επηρεάσει πολύ το σώμα του, με τον Ισπανό γκολκίπερ να έχει χάσει 20 κιλά και το 30% της μυϊκής του μάζας.

Η κατάσταση του πλέον είναι σταθερή και η ζωή του δεν κινδυνεύει. Μπήκε εκ νέου στο χειρουργείο, προκειμένου να αφαιρεθεί το ανεύρευσμα στον εγκέφαλο του, με την προγραμματισμένη αυτή επέμβαση να κυλάει χωρίς επιπλοκές.

Πλέον έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την αποθεραπεία από το σπίτι του, μαζί με την οικογένεια του, που του στάθηκε όλο αυτό το διάστημα, με τη γυναίκα του Άλμπα ειδικά, να μην λείπει δευτερόλεπτο απ' το πλάι του.

Μάλιστα, η σύντροφος του τερματοφύλακα  της Παρί Σεν Ζερμέν, δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα πριν από λίγες ημέρες, λέγοντας «Δεν έχω πολλά να σας διδάξω ή να σας πω, ή ίσως έχω, γιατί θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο με όλα τα συναισθήματα που ένιωσα αυτούς τους δύο μήνες, αλλά προτιμώ να μείνω με αυτό που είναι σημαντικό, ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ και ότι δεν μου φτάνει μία ζωή να σας ευχαριστήσω για την τόση αγάπη σε κάθε μήνυμά σας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Δυστυχώς, η επιστροφή του στα γήπεδα θεωρείται σχεδόν απίθανη, με τον κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του να ελλοχεύει.