Ξεχωρίζει το ντέρμπι «αιωνίων» για την κούρσα του τίτλου, εντός έδρας αποστολές για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

i

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός/©Tourette Photography

Ξεχωρίζει το ντέρμπι «αιωνίων» για την κούρσα του τίτλου, εντός έδρας αποστολές για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Κώστας Τόπας 08:43 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 09.04.2023

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής αλλά και διαχρονικά του ελληνικού πρωταθλήματος, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των Play Offs.

Το ντέρμπι «αιωνίων», μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Λεωφόρο (09/04, 21:00) ξεχωρίζει από το σημερινό (09/04) πρόγραμμα των Play Offs. 

Την περασμένη αγωνιστική οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα στο «Βικελίδης» κι έφυγαν με υπερπολύτιμο τρίποντο (1-0) που τους διατήρησε στην κορυφή, μαζί με την ΑΕΚ. Ο μόνος αμφίβολος για τον αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, τον οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα περιμένει μέχρι σέντρα. Με τον Βασίλη Ξενόπουλο να είναι stand by ως 23ος, για να συμπληρώσει την 20άδα ως δεύτερο γκολκίπερ, εφόσον χρειαστεί.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ και πήρε σπουδαία νίκη (3-1) που τον διατηρεί στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου, όντας στους -3, από τη δυάδα πρωτοπόρων. Η αποστολή δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς εκτός του Σαμασέκου, αναμενόμενη ήταν η εξέλιξη με Γκάρι Ροντρίγκες και Παναγιώτη Ρέτσο που θα παρακολουθήσουν το ματς τηλεοπτικά.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες για τρεις σεζόν στην διαδικασία αυτή και με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό υπάρχει μια ισοπαλία 0-0 το 2019-20, η νίκη του Ολυμπιακού με 4-1 το 2020-21 και η νίκη των «πράσινων» το 2021-22 με 1-0.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 20:30, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Βόλο στην Τούμπα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην έχει στην διάθεσή του τον Ζοάν Σάστρε και τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Από την άλλη, ο Βόλος παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός στη μεσοβδόμαδη υποδοχή της ΑΕΚ, όμως χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα, καθώς ηττήθηκε 1-0.

Οι Τσιρίνος και Σι επέστρεψαν έπειτα από την απουσία τους στο ματς της περασμένης αγωνιστικής και θα είναι διαθέσιμοι κόντρα στους «ασπρόμαυρους».

Συνολικά υπάρχουν οκτώ μεταξύ τους αναμετρήσεις και στις δύο έδρες, με τον ΠΑΟΚ να έχει έξι νίκες και δύο από τα παιχνίδια τους να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Την αυλαία της 4ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League ανοίγει η αναμέτρηση στην «OPAP Arena», μεταξύ ΑΕΚ κι Άρη. Η νίκη που πήρε η Ένωση την δεύτερη αγωνιστική στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, όχι μόνο την έφερε ξανά στην κορυφή, αλλά της έδωσε και μια τεράστια ώθηση. Μ’ αυτή την ώθηση και την… φόρα μπήκε στο Πανθεσσαλικό για το ματς με τον Βόλο και στην πραγματικότητα το «καθάρισε» με διαδικασίες συνοπτικές..

Όπως έκανε και την Τετάρτη στον Βόλο, έτσι και σήμερα απέναντι στον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Αλμέιδα θα κάνει αλλαγές στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μουκουντί, ο οποίος θα προσπαθήσει να φορτσάρει για να προλάβει την ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την προσεχή Τετάρτη. Εκτός αποστολής έμεινε ξανά ο ανέτοιμος Φαν Βέερτ. Φυσικά εκτός των επιλογών του Αργεντινού τεχνικού για το αυριανό παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, έμειναν και ο Άμραμπατ με τον Σιντιμπέ, που ταλαιπωρούνται από θλάσεις.

Από την άλλη, ο Άρης επανήλθε άμεσα στις ήττες, πραγματοποίησε προβληματική εμφάνιση στη φιλοξενία του Παναθηναϊκού και ηττήθηκε 1-0. Στην αποστολή για το παιχνίδι στην «OPAP Arena» (18:00) συμπεριλήφθηκαν οι δυο μικροί Σγούρος και Παναγίδης στις θέσεις των Καμαρά και Ματέο που απουσιάζουν. Σταθερά εκτός οι τραυματίες μεσοεπιθετικοί Ρουπ και Μάνου Γκαρθία (έχει χάσει το υπόλοιπο της σεζόν).

Η ΑΕΚ έπειτα από 14 διαδοχικές νίκες στο νέο γήπεδο της, έχει μια ήττα και μια ισοπαλία στα δύο τελευταία, με Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League και με τον Παναθηναϊκό για την πρεμιέρα των Play Offs.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των Play Offs:

Η βαθμολογία των Play Offs μετά από τρεις αγωνιστικές: