Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι σε Κηφισιά και Γιάννενα
i

©Intime

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι σε Κηφισιά και Γιάννενα

Ορέστης Καδδάς 11:06 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:22 - 24.09.2023

Με τέσσερις αναμετρήσεις θα συνεχιστεί η δράση για την 5η αγωνιστική της Super Legaue. Ξεχωρίζει η επιστροφή του Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στην Κηφισιά και ο αγώνας του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ.

Τέσσερα παιχνίδια διεξάγονται σήμερα, Κυριακή (24/9), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Κηφισιά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 17.00. Ο Άρης υποδέχεται τον Παναιτωλικό στις 17.30 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στις 19.00 ο Βόλος θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης. Και τελευταία αναμέτρηση για την μέρα θα είναι αυτή του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ στις 19.30. Βέβαια η αναμέτρηση που κεντρίζει όλα τα βλέμματα είναι αυτή της Δευτέρας (25/9, 21.00) μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Ολυμπιακός-Κηφισιά

Ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία στην Opap Arena με την ΑΕΚ με 1-1 επιστρέφει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την αναμέτρηση απέναντι στη νεοφώτιστη Κηφισιά. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη χρονιά, έχοντας 3 νίκες και μια ισοπαλία στο πρωτάθλημα, κάτι που την έχει φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Έχει συνολικό απολογισμό 11 γκολ υπέρ και μόλις ένα κατά. Βέβαια, την Πέμπτη (21/9) γνώρισε την ήττα από τη Φράιμπουγκ εντός έδρας με 3-2. Η Κηφισιά προέρχεται από το εντυπωσιακό 4-4 με τον Πανσερραϊκό με την φοβερή αντεπίθεση της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου, η οποία στο ημίχρονο έχανε με 3-0.

Ο Ισπανός προπονητής των «Ερυθρόλευκων» μάλιστα σκοπεύει να κάνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τη γερμανική ομάδα. Ο Έσε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, θα απουσιάσει ενώ είναι αρκετά πιθανό να προφυλαχθεί ο Ορτέγα. Αντίθετα ο Όλα Σολμπάκεν κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει το ντεμπούτο του στην αρχική ομάδα των Πειραωτών. 

Η Κηφισιά θα έχει μια σημαντική απουσία, αυτή του Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και επιλέχθηκε να εκτίσει την ποινή στο συγκεκριμένο ματς. Αντίθετα το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Μάρκο Γκόμπελιτς είναι κανονιά στην αποστολή.

Άρης-Παναιτωλικός

Άρης και Παναιτωλικός δεν έχουν κάνει καλό ξεκίνημα στη φετινή Super League. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει τέσσερις βαθμούς μετά από ισάριθμες αγωνιστικές και βρίσκεται στην 9η θέση. Βέβαια την περασμένη εβδομάδα πήρε σημαντικό βαθμό κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μετά το 0-0. Αντίθετα, η ομάδα από το Αγρίνιο γνώρισε την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό με 5-0 εντός έδρας, που προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του. Σε αυτό έχει συμβάλει και η γενικότερη κακή εικόνα της ομάδας που είναι τελευταία με μόλις δύο βαθμούς. 

Η αποστολή του Άρη θα έχει αρκετές απουσίες, καθώς από αυτήν θα απουσιάζουν ο Ρουπ λόγω προβλήματος στο μηνίσκο, αλλά και οι Δεληζήσης, Τζούρασεκ και Πάβιτσιτς.

Για τον Παναιτωλικό στην αποστολή θα βρίσκεται κανονικά ο Χάρης Μαυρίας και ενδέχεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Εκτός παραμένει ο Μλάντεν, ενώ πρόβλημα προέκυψε με τον Τσιγγάρα που έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Ο Μπακάκης επέστρεψε πρόσφατα, αλλά δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και έτσι δεν βρέθηκε στην αποστολή. 

Βόλος-Αστέρας Τρίπολης

Βόλος και Αστέρας Τρίπολης δεν έχουν εκκινήσει με τον καλύτερο τρόπο και μια νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα θα άλλαζε την ψυχολογία τους. Και οι δύο προέρχονται από ισοπαλίες την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Βόλος με το 1-1 με τον Ατρόμητο και ο Αστέρας με το 2-2 με τον ΠΑΣ. Ειδικά για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου, η σημερινή αναμέτρηση είναι πολύ σημαντική, αφού βρίσκεται στην 12η θέση και ακόμα δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στο πρωτάθλημα.

Στο Βόλο είναι αμφίβολοι οι Μπαριέντος και Μραζ, που είχαν μείνει εκτός από το ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο, ενώ δεν υπολογίζεται και ο τραυματίας Μύγας.

Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν υπολογίζει για τον αγώνα τον Γκος, ο οποίος αποτέλεσε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα και δεν έχει προπονήσεις στα πόδια του, αλλά και τον Ισπανό Βίκο. Στην πόλη της Μαγνησίας δεν ταξίδεψαν και οι Βαλιέντε, Αλάγκμπε, Ατιένθα.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ προέρχονται αμφότεροι από ισοπαλίες. Οι γηπεδούχου με τον Αστέρα Τρίπολης (2-2), ενώ ο ΠΑΟΚ από το 0-0 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη. Το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου βέβαια είχε και την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Ελσίνκι στη Φινλανδία και λογικά θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές, προκειμένου να μείνει η ομάδα «φρέσκια».

Ο προπονητής των Ηπειρωτών, Θανάσης Στάικος, έκανε γνωστή την αποστολή της ομάδας του και σε αυτήν συμπεριέλαβε τον Τζόζεφ Έφορντ. Παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τον Φεντερίκο Τζίνο, ο οποίος επιστρέφει από το πρόβλημα τραυματισμού που είχε. Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Τσαούσης και Τζίμας, οι τραυματίες Καραχάλιος, Ριένστρα, Κύρκος και ο Λεό για λόγους τακτικής.

Από την άλλη ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά» άφησε εκτός αποστολής τους Έκονγκ, Τσιγγάρα, Αντόνιο και Σοάρες.