Το τουρκικό πρωτάθλημα θέλει να ορίσει ξένους διαιτητές στο VAR από πέντε μεγάλες χώρες σε συνεννόηση με την UEFA
i

©intime

Το τουρκικό πρωτάθλημα θέλει να ορίσει ξένους διαιτητές στο VAR από πέντε μεγάλες χώρες σε συνεννόηση με την UEFA

Δημήτρης Χούπης 17:26 - 12.04.2024

Το τουρκικό πρωτάθλημα έχει σκοπό να ολοκληρωθεί με ξένους διαιτητές στο VAR από πέντε μεγάλες χώρες και αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με την UEFA.

Με ξένους διαιτητές θα ολοκληρωθεί το τουρκικό πρωτάθλημα. Η Super Lig λοιπόν έκανε γνωστό ότι από την 32η αγωνιστική και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ορίζει ξένους διαιτητές στα κρίσιμα παιχνίδια. Αφού τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει αρκετές αντιδράσεις για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Οι ορισμοί λοιπόν θα γίνονται σε συνεννόηση με την UEFA και οι διαιτητές θα έρχονται από πέντε κορυφαία πρωταθλήματα. Το πορτογαλικό, το ιταλικό, το ισπανικό, το γερμανικό και το ολλανδικό. Χώρες οι οποίες επιλέχθηκαν από την Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

«Πολύ χειρότερος από την Ουνιόν ο Ολυμπιακός, θα τον αποκλείσει άνετα στη ρεβάνς η Φενέρ»
CONFERENCE LEAGUE

09:50 - 12.04.2024

«Πολύ χειρότερος από την Ουνιόν ο Ολυμπιακός, θα τον αποκλείσει άνετα στη ρεβάνς η Φενέρ»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν τηλεσχολιαστής, Σερχάτ Ακίν σε δηλώσεις που έκανε εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Φενέρμπαχτσε θα είναι εκείνη που θα πάρει την πρόκριση στους «4» του Conference League, αποκλείοντας άνετα τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς της Πόλης.

Σοκ στη Φενέρμπαχτσε πριν από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Την ίδια ώρα που στο τουρκικό πρωτάθλημα υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα των διαιτητών, η Φενέρμπαχτσε είναι η μόνη ομάδα από την Τουρκία που δίνει ευρωπαϊκή «μάχη». Ο σύλλογος από την Κωνσταντινούπολη γνώρισε την ήττα με 2-3 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του Conference League.

Κάπως έτσι πρέπει να πάρει τη νίκη στην Τουρκία, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει εκτός ημιτελικών. Στη ρεβάνς με τους «ερυθρόλευκους» η Φενέρ θα έχει μία σημαντική απουσία. Αυτή του Τζέιντεν Όστερβολντ. Ο Ολλανδός αριστερός μπακ τραυματίστηκε στο γόνατο, φεύγοντας από τον αγωνιστικός δακρυσμένος με φορείο.

Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις που έκανε, ο μπακ της τουρκικής ομάδας έπαθε ρήξη μηνίσκου και αναμένεται να χάσει την υπόλοιπη σεζόν, αφού μπορεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Κάπως έτσι δεν θα είναι στη διάθεση του Ισμαήλ Καρτάλ για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό την επόμενη Πέμπτη (18/4).