Συγκλονιστική σκηνή: Οι παίκτες του Κονγκό άκουσαν τον εθνικό τους ύμνο μιμούμενοι ότι έχουν όπλο στο κεφάλι τους – Ο λόγος της κίνησής τους

Οι παίκτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό διαμαρτύρονται για τον εμφύλιο πόλεμο στην χώρα τους

i

© PrtScr

Συγκλονιστική σκηνή: Οι παίκτες του Κονγκό άκουσαν τον εθνικό τους ύμνο μιμούμενοι ότι έχουν όπλο στο κεφάλι τους – Ο λόγος της κίνησής τους

Στέλιος Βαρδάκης • 20:26 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:40 - 09.02.2024

Μία συγκλονιστική σκηνή μας χάρισε ο ημιτελικός του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής ανάμεσα στην Ακτή Ελφαντοστού και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, με του διεθνείς ποδοσφαιριστές του Κονγκό να υποκρίνονται με το ένα τους χέρι ότι έχουν όπλο στο κεφάλι τους, την ώρα που ηχούσε ο εθνικός ύμνος, ενώ ταυτόχρονα με το άλλο κάλυπταν το στόμα τους.

Συγκλονιστική σκηνή στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής! Κατά τον ημιτελικό της διοργάνωσης ανάμεσα σε Ακτή Ελεφαντοστού και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, οι ποδοσφαιριστές του δεύτερου προέβησαν σε μία ιδιαίτερα συμβολική κίνηση. Συγκεκριμένα, ενώ ηχούσε ο εθνικός ύμνος της χώρας τους οι ποδοσφαιριστές μετέτρεψαν τα δάχτυλα του ενός χεριού τους σε όπλο και με το άλλο χέρι κρατούσαν το στόμα τους, προκαλώντας ανατριχίλα σε όποιον το έβλεπε.

Ήταν μία κίνηση που μόνο τυχαία δεν έγινε αφού βρήκαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν για τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στην χώρα τους από τη δεκαετία του 1990. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος εμφύλιος έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι άνθρωποι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό υποφέρουν τρομερά για δεκαετίες και πρόσφατα οι χειρότερες συγκρούσεις σημειώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της χώρας μεταξύ του τακτικού στρατού και των ανταρτών παραστρατιωτικών. Λόγω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης, περίπου ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς πέθαναν.

Έπος: Ο Άμραμπατ αποβλήθηκε... δύο φορές στο ίδιο ματς
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

10:49 - 31.01.2024

Έπος: Ο Άμραμπατ αποβλήθηκε... δύο φορές στο ίδιο ματς

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό έλαβε χώρα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο Σοφιάν Άμραμπατ του Μαρόκου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον VAR όμως να φωνάζει τον διαιτητή να δει τη φάση και τελικά να αποβάλλει τον παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με απευθείας κόκκινη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών, πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τα τελευταία τριάντα χρόνια και πολλοί περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Περίπου δύο εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα.

Για την ιστορία, η Ακτή Ελεφαντοστού επικράτησε με 1-0 και προκρίθηκε στον τελικό. Το γκολ για τους Ιβοριανούς το πέτυχε ο Σεμπάστιαν Αλέρ.