Συλαϊδόπουλος: «Όταν αυτά τα παιδιά ανέβουν στην πρώτη ομάδα, θα πρέπει να στηριχτούν. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε αυτό το challenge;»

Συλαϊδόπουλος

i

Συλαϊδόπουλος/©Intime

Συλαϊδόπουλος: «Όταν αυτά τα παιδιά ανέβουν στην πρώτη ομάδα, θα πρέπει να στηριχτούν. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε αυτό το challenge;»

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:54 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 13.03.2024

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος μίλησε για τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 του UEFA Youth League και το μέλλον των παιδιών της «ερυθρόλευκης» ακαδημίας.

Σπουδαία πρόκριση στο Final Four του Youth League πήρε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη με 3-1 επί της Μπάγερν στο Μόναχο. Λίγες ώρες μετά το θρίαμβο της Κ19 των «ερυθρόλευκων», ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος φιλοξενήθηκε στον αέρα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εκπομπή «Σύστημα 3-5-2» από τον Μπάμπη Παπάζογλου και μίλησε για την τεράστια επιτυχία της ομάδας αλλά και για το μέλλον της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Συλαϊδόπουλου:

«Είναι μια δουλειά πολλών ετών, στην οποία έχουν συμβάλει πολλοί άνθρωποι. Ποτέ κάτι που γίνεται στις ακαδημίες δεν είναι δουλειά ενός χρόνου. Είναι μια ομάδα αρκετά ισορροπημένη, που ξέρει τι πρέπει να κάνει και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού. Για την Ελλάδα μπορώ να πω πως έχουμε έναν μοντέρνο σχηματισμό. Είμαστε δίκαια εκεί που βρισκόμαστε. Έχουμε κερδίσει τα πέντε από τα επτά παιχνίδια που έχουμε δώσει. Το σημαντικό είναι να βάλουμε τα παιδιά στη διαδικασία να καταλαβαίνουν τις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Η πίεση στην μπάλα ήταν ένα από τα κλειδιά για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση.

Πέρα από την ωριμότητα που βγάζουν τα παιδιά, θα πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και στο πλάνο για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Αυτό ως οφείλεται στους συνεργάτες που υπάρχουν δίπλα μας. Το σημαντικότερο στοιχείο σε έναν προπονητή είναι οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχει τους συγκεκριμένους συνεργάτες. Είναι μια συνολική και συλλογική επιτυχία της ακαδημίας του Ολυμπιακού και δεν πρέπει να μείνει σαν ένα κομμάτι μόνο της Κ19. Είμαστε προνομιούχοι για τις συνθήκες που έχουμε καθημερινά στο Ρέντη. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στον κύριο Μαρινάκη.

Μυστικά δεν υπάρχουν, το σημαντικότερο στοιχείο σε έναν οργανισμό έχει να κάνει με την καθημερινότητα. Αυτό μας δίνει την επιτυχία που είναι τα αποτελέσματα. Για μένα η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η εξέλιξη αυτών των παιδιών. Είμαστε μπροστά σε κάτι πάρα πολύ δυνατό για τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που θα γίνει η μετάβαση αυτών των παιδιών στην πρώτη ομάδα, γιατί ο Ολυμπιακός έχει να περιμένει πράγματα από αυτή τη γενιά.

Έχουμε δει κάποια παιχνίδια της Ναντ. Όλες οι γαλλικές ομάδες βασίζονται στο physicality. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Σ’ αυτά τα παιχνίδια το σημαντικό είναι να μην έχεις ενοχές μετά στα αποδυτήρια για το τι δεν έκανες.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον κ. Γαβαλά μαζί μας και είναι σημαντική η συνεισφορά του. Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν την ιστορία του συλλόγου και να ταυτίζονται μ’ αυτή. Είναι σημαντικό να ξέρεις τις ρίζες σου, τι πρεσβεύει η ομάδα και το DNA του συλλόγου. Τα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία, έχουν άλλη αποδοχή από τον κόσμο της ομάδας.

Ο κ. Μεντιλίμπαρ ασχολείται αρκετά με την ακαδημία και έχει γνώση για τα παιδιά αυτά. Η προώθησή τους στην πρώτη ομάδα είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή, στοιχεία τα οποία δεν έχουμε σαν λαός. Όταν αυτά τα παιδιά ανέβουν στην πρώτη ομάδα, θα πρέπει να στηριχτούν και να τους δοθεί χρόνος. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε αυτό το challenge;

Αφήστε τους στην ησυχία τους...

Αφήστε τους στην ησυχία τους...

Δύο βαριές ήττες της πρώτης ομάδας, μια ανεπανάληπτη τριάρα της U19 στην Μπάγερν Μονάχου και οι γνωστές αμπελοφιλοσοφίες έκαναν ξανά την εμφάνιση τους. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι απανταχού Ολυμπιακοί είναι να αφήσουν τον Συλαϊδόπουλο και τους παίκτες του στην ησυχία τους. Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

Υπάρχουν συζητήσεις με τον τεχνικό διευθυντή της πρώτης ομάδας τον κ. Κοβάσεβιτς για το αν κάποια παιδιά ακολουθήσουν την προετοιμασία της πρώτης ομάδας το καλοκαίρι. Όλοι είναι προς αυτή την κατεύθυνση και θα γίνει μια καλή αξιολόγηση».