Φάκελος «Τάσος Μπακασέτας»: Το συμβόλαιό του, η επιθυμία για το μέλλον του και η προοπτική της Ελλάδας

Τάσος Μπακασέτας

i

© intime

Φάκελος «Τάσος Μπακασέτας»: Το συμβόλαιό του, η επιθυμία για το μέλλον του και η προοπτική της Ελλάδας

Sportal newsroom 11:14 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 29.12.2023

Ο Τάσος Μπακασέτας δεν είναι απλά ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, αλλά αποτελεί κι ένα από τα πιο «καυτά» ελληνικά ονόματα, αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και το μέλλον του είναι ορθάνοικτο.

Όταν το καλοκαίρι του 2019 ο Τάσος Μπακασέτας έπαιρνε τη μεταγραφή του από την ΑΕΚ προς την Αλανιάσπορ, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό το limit – up που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα που έχει φτάσει στα 30 του χρόνια.

Όχι απλά πήρε την… προαγωγή του στην Τραμπζονσπόρ, καταφέρνοντας να την οδηγήσει στο πρωτάθλημα κόντρα στα παραδοσιακά μεγαθήρια της χώρας με τα απίστευτα μπάτζετ, όπως είναι η Φενέρ, η Γαλατά και η Μπεσίκτας, αλλά μέσω της παρουσίας του εντός αγωνιστικού χώρου θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ξένους που έχει πατήσει το πόδι του στην Τουρκία.

Στο τέλος της σεζόν 2023/24, ο Τάσος Μπακασέτας θα έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια παρουσίας στη γείτονα χώρα και όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος στο περιβάλλον του, έχει έρθει η ώρα για μια αλλαγή. Ουσιαστικά, στην Τουρκία έχει καταφέρει τα πάντα, νιώθει και ο ίδιος ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του και αυτή τη στιγμή δεν έχει στην άμεση προτεραιότητά του να μείνει στην Τραπεζούντα.

Το συμβόλαιό του

Όπως αναφέραμε, ο Τάσος Μπακασέτας έχει συμβόλαιο με την Τραμπζονσπόρ μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και αυτό προβλέπει ετησίως 1,3 εκατ. ευρώ, αλλά τα μπόνους τα οποία αμείβεται είναι επίσης τεράστια, οπότε το ποσό αυξάνεται κατά πολύ. Η πρόθεση του συλλόγου του είναι προφανώς να παραμείνει και αυτό το αποδεικνύουν με πράξεις.

Η διοίκηση της τουρκικής ομάδας προσφέρει στον 30χρονο Τάσο Μπακασέτα, κλειστό τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους δύο εκατ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα πλουσιοπάροχα μπόνους, που είναι δεδομένο ότι προσφέρουν σε τέτοιες περιπτώσεις οι Τούρκοι. Επιπλέον, δεν είναι μόνο το οικονομικό.

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι από τις πλέον ηγετικές φυσιογνωμίες εντός των αποδυτηρίων και απολαμβάνει της απόλυτης αναγνώρισης και από τον κόσμο και από την ομάδα. Με άλλα λόγια, ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας είναι ένας άρχοντας στην Τραμπζονσπόρ.

Τι θέλει ο ίδιος

Ωστόσο, για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, δεν μετράει μόνο το οικονομικό και η αναγνώριση που έχει από την ομάδα του. Όπως προαναφέραμε, ο Μπακασέτας θεωρεί ότι έχει καταφέρει πλέον τα πάντα στην Τουρκία και πολύ περισσότερο στην Τραμπζονσπόρ και ότι ήρθε η ώρα να πάει σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Εδώ, όμως, πρέπει να μπει ένας απαραίτητος αστερίσκος. Ο πρώην άσος του Πανιωνίου, του Αστέρα και της ΑΕΚ, δεν πρόκειται να πάει σε ένα πρωτάθλημα από τα κορυφαία απλά για να πάει. Θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε μία ομάδα που θα έχει φιλοδοξίες και στόχους, αφού και ο ίδιος «τρέφεται» από αυτό και η απόδοσή του είναι πολύ αυξημένη όταν υπάρχει ένας υπαρκτός στόχος.

Επιπλέον, επειδή υπάρχει ένα ξεχωριστό δέσιμο με την Τραμπζονσπόρ, ο Μπακασέτας θέλει στο ιδεατό του σενάριο να φύγει άμεσα από την Τουρκία. Πώς γίνεται να ισχύουν και τα δύο; Μα, φυσικά, ο Τάσος Μπακασέτας θέλει να φύγει από την… μπροστινή πόρτα και μέσω της αποχώρησής του να μπουν σημαντικά έσοδα στα ταμεία της Τραμπ. Προφανώς, δεν τον… χαλάει να βρει ομάδα ως ελεύθερος, αλλά θα ήθελε να αφήσει και κάτι πίσω του στη νυν ομάδα του.

Η προοπτική της Ελλάδας

Και φτάνουμε στην προοπτική της Ελλάδας. Προφανώς μιλάμε για συγκεκριμένες ομάδες που μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές του απαιτήσεις, αλλά και πάλι οι εν λόγω ΠΑΕ γνωρίζουν ότι πρέπει και οι ίδιες να πραγματοποιήσουν υπερβάσεις στο μπάτζετ τους για να πείσουν τον «Μπακ» να επιστρέψει στη Stoiximan Super League.

Άλλωστε, δεν μιλάμε για έναν παίκτη που έχει ξεμείνει από προτάσεις… Το αντίθετο. Μπορεί να μιλάμε για Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά όποια ελληνική ομάδα αποφασίσει να μπει στο παιχνίδι της απόκτήσής του θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα είναι σαν να πάει να «χτυπήσει» έναν ξένο πρώτης γραμμής για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αυτή στιγμή ακούγονται δύο ομάδες που θα ήθελαν τον Τάσο Μπακασέτα στο ρόστερ τους. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Σε ό,τι αφορά στους «πράσινους» δεν προκύπτει κάτι σε επίπεδο ρεπορτάζ από πλευράς Παναθηναϊκού και το όνομά του έχει εμπλακεί αποκλειστικά από τους Τούρκους δημοσιογράφους.

Σχετικά με την ΑΕΚ, επίσης δεν προκύπτει κάτι απτό ρεπορταζιακά. Προφανώς, η ΑΕΚ θα ήθελε την επιστροφή του Μπακασέτα, που επιπρόσθετα, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει εκφράσει τα φιλοαετζήδικα συναισθήματά του, αλλά μέχρι εκεί. Ανάμεσα σε διοίκηση και παίκτη υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας, ωστόσο, είναι πολύ πρώιμο να πούμε ότι η ΑΕΚ έχει «κλειδώσει» την περίπτωσή του και είναι έτοιμη να μπει δυνατά για την απόκτησή του.