Τεράστια πτώση για Καναδά και Κατάρ στη κατάταξη της FIFA, μεγάλη άνοδο για Μαρόκο (pics)

Μαρόκο

i

Πανηγυρισμοί Μαρόκο / © Intime

Τεράστια πτώση για Καναδά και Κατάρ στη κατάταξη της FIFA, μεγάλη άνοδο για Μαρόκο (pics)

Sportal newsroom 23:38 - 20.12.2022

Οι κακές πορείες των Κατάρ και Καναδά στο φετινό Μουντιάλ, έφεραν απότομη πτώση στη βαθμολογία της FIFA, την ώρα που το Μαρόκο βρήκε τον δρόμο για την άνοδο.

Καναδάς και Κατάρ ήταν οι μοναδικές ομάδες που ολοκλήρωσαν τη θητεία τους με μηδέν βαθμούς στους ομίλους του Μουντιάλ, διαγράφοντας μία πολύ κακή πορεία εκατέρωθεν. Εκτός της απογοήτευσης των φιλάθλων, η κακή αυτή συγκομιδή είχε και αντίκτυπο στη βαθμολογία τους όσον αφορά την παγκόσμια κατάταξη.

Η FIFA έκανε γνωστές τις αλλαγές των θέσεων στο «Ranking» της για τον μήνα Δεκέμβριο, με τις δύο προαναφερθείσες ομάδες να σημειώνουν την μεγαλύτερη πτώση από κάθε άλλη εθνική. Πιο αναλυτικά, οι Βορειοαμερικάνοι και οι Άραβες είδαν τις ομάδες τους να πέφτουν 12 θέσεις στην εν λόγω βαθμίδα, εξαιτίας των αρνητικών τους αποτελεσμάτων. 

Αντίστοιχα το Μαρόκο έκανε σημαντική άνοδο στη κατάταξη, ανεβαίνοντας 11 θέσεις και φτάνοντας μία ανάσα από την δεκάδα. Πρώτη θέση σε όμιλο με Κροατία και Βέλγιο, πρόκριση κόντρα στην Ισπανία στα πέναλτι και νίκη επί της πανίσχυρης Πορτογαλίας, της χάρισαν αυτή την επιτυχία.