Θεοδωρίδης: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς της Λίβερπουλ»
i

©intime

Θεοδωρίδης: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς της Λίβερπουλ»

Sportal newsroom 00:36 - 14.02.2023

Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, απολογήθηκε προς τους οπαδούς της Λίβερπουλ για τις κατηγορίες, που αφορούσαν τον περσινό τελικό.

Οχτώ μήνες μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι απέναντι στην Λίβερπουλ και την Ρεάλ Μαδρίτης, οι οπαδοί των «κόκκινων» δικαιώθηκαν για τα γεγονότα που είχαν γίνει τότε.

Συγκεκριμένα ο τελικός είχε αργήσει να ξεκινήσει 36 λεπτά, καθώς έξω από το γήπεδο πολλοί φίλοι της αγγλικής ομάδας δεν μπορούσαν να μπουν μέσα, καθώς η αστυνομία δεν τους άφηνε. Με σπρέι πιπεριού και δακρυγόνα οι γαλλικές Αρχές προσπαθούσαν να διαλύσουν το πλήθος, το οποίο είχε κανονικά εισιτήριο.

Παρά τις αρχικές κατηγορίες της UEFA, της γαλλικής κυβέρνησης και αστυνομίας προς τους οπαδοούς της Λίβερπουλ, πως δεν είχαν εισιτήριο και δημιούργησαν ταραχές, η επιτροπή που εξέτασε το γεγονός, τις απέρριψε. Εκτός αυτού μάλιστα έριξε την ευθύνη κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και μετά στην γαλλική αστυνομία, γιατί δεν φρόντισε να συνεργαστεί με τους ανθρώπους του γηπέδου.

Από την μεριά του ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, απολογήθηκε από τους οπαδούς των «κόκκινων» για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στο Παρίσι. 

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς της Λίβερπουλ γι' αυτά που βίωσαν αρκετοί εξ αυτών και για τα μηνύματα που προβλήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να κατηγορηθούν άδικα για την κατάσταση που προκάλεσε την καθυστερημένη έναρξη του τελικού.

Η UEFA θα συνεργαστεί στενά με τους οργανωμένους οπαδούς, τους συλλόγους των δύο φιναλίστ, τις ομοσπονδίες των διοργανωτριών χωρών και τις τοπικές αρχές, ώστε στο μέλλον να πραγματοποιήσει εντυπωσιακούς τελικούς. Στόχος της ομοσπονδίας είναι να απολαύσουν το παιχνίδι σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον».