Το «κράξιμο» του Ρόι Κιν στους Βραζιλιάνους (vid)
i

Βραζιλία/©Intime

Το «κράξιμο» του Ρόι Κιν στους Βραζιλιάνους (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:56 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο πρώην σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεσπάθωσε εναντίον της «σελεσάο». Η απάντηση του Ραφίνια.

Η εθνική Βραζιλίας προκρίθηκε στα προημιτελικά, επικρατώντας άνετα της Νότιας Κορέας (4-1). Οι ποδοσφαιριστές της πανηγύρισαν τα γκολ, χορεύοντας στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο. Κάποια στιγμή το έκανε και ο προπονητής της ομάδας Τίτε. 

Οι εικόνες δεν άρεσαν στον Ρόι Κιν. Ο «σκληρός» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που σάρωνε τους τίτλους υπό την καθοδήγηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σχολίασε με καυστικό τρόπο στον τηλεοπτικό σταθμό ITV τις αντιδράσεις των παικτών της «σελεσάο». 

Ο Κιν είπε αρχικά ότι ένιωσε σαν να παρακολουθούσε το Strictly. Πρόκειται για εκπομπή ριάλιτι, στην οποία διαγωνίζονται στο χορό διάσημοι βρετανοί από τον χώρο της showbiz. Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Προφανώς είναι εκπληκτικό αυτό που κάνουν οι Βραζιλιάνοι. Το «τελείωμα» του Βινίσιους είναι φανταστικό. Όμως δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω. Δεν έχω δει ξανά τόσο χορό.  Δεν μου αρέσει. Ο κόσμος λέει ότι αυτή είναι η κουλτούρα τους». 

Στη συνέχεια τόνισε: «Νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά ασέβεια προς τον αντίπαλο. Έχουν πετύχει τέσσερα γκολ και το κάνουν κάθε φορά. Δεν με πείραξε τόσο στο πρώτο γκολ αλλά μετά από αυτό. Που ενεπλάκη και ο προπονητής τους (στο χορό). Δεν είμαι χαρούμενος με αυτό. Δεν νομίζω ότι γενικά είναι καλό. Είναι απλώς θέμα χρόνου να την «πληρώσει» κάποιος από αυτούς τους Βραζιλιάνους». Αν έπαιζε ακόμα ο Κιν σίγουρα θα ήθελε να τους συναντήσει στο τουρνουά.      

Φαίνεται πως οι βραζιλιάνοι πληροφορήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ τις δηλώσεις του Κίν. Την απάντηση έδωσε ο Ραφίνια της Μπαρτσελόνα: «Το πρόβλημα είναι με αυτούς που δεν τους αρέσει. Θα συνεχίσουμε να χορεύουμε». Αυτή η κόντρα μόλις άρχισε...