Το «μηχανάκι» Μπρόζοβιτς έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο (pic)
i

Μαρσέλο Μπρόζοβιτς/©Photo by Dan Mullan/Getty Images/Ideal Images

Το «μηχανάκι» Μπρόζοβιτς έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο (pic)

Κώστας Τόπας 15:16 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 06.12.2022

Ο 30χρονος Κροάτης μέσος, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς κάλυψε τη μεγαλύτερη απόσταση από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον αγώνα της εθνικής του ομάδας με την Ιαπωνία.

Η Κροατία έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, επικράτησε στα πέναλτι της Ιαπωνίας και με αυτόν τον τρόπο, τσέκαρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ενας από τους πρωταγωνιστές της, ήταν ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς. Μπορεί να μην σκόραρε, μπορεί να μην μοίρασε ασίστ, ωστόσο έδωσε πολύτιμες βοήθειες στον άξονα με τα τρεξίματα και τα μαρκαρίσματά του.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται κι από την στατιστική. Ο 30χρονος Κροάτης μέσος της Ίντερ «κατάπιε» χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή και κατάφερε να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τελείωσε τον αγώνα με την Ιαπωνία, έχοντας διανύσει 16,7 χιλιόμετρα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε στο Μουντιάλ του 2018 και στην αναμέτρηση με την Αγγλία. Τότε είχε σταματήσει στα 16,3 χιλιόμετρα.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει διανύσει τόσα χιλιόμετρα από τον Μαρσέλο Μπρόζοβιτς σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.