Η Τότεναμ γίνεται επιτέλους... κανονική ομάδα

Τότεναμ

i

Photo by Christopher Lee/Getty Images/Ideal Images

Η Τότεναμ γίνεται επιτέλους... κανονική ομάδα

Ιάσονας Τσίλης 10:17 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 03.09.2023

Η Τότεναμ του Ποστέκογλου, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, παίρνει αποτελέσματα και δείχνει μέχρι στιγμής, ότι... υπάρχει ζωή μετά τον Χάρι Κέιν.

Όταν έγινε γνωστή η αποχώρηση του Χάρι Κέιν από την Τότεναμ για χάρη της Μπάγερν Μονάχου, αρκετοί θεώρησαν ότι ακολουθεί rebuild και μια χρονιά παρόμοια με την περσινή, δηλαδή η... προσωποποίηση της μετριότητας.

Μπορεί να μετράει μόλις τέσσερις αγωνιστικές, αλλά η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου εντυπωσιάζει ως τώρα, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Έχει βγάλει μάλιστα, σχετικά δύσκολο πρόγραμμα με τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις και το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πέρα όμως από τη βαθμολογική συγκομιδή, το μεγαλύτερο της κέρδος ως τώρα είναι η ποιότητα του ποδοσφαίρου που παράγει και κυρίως η συμβολή αρκετών ποδοσφαιριστών στο πολύ καλό της ξεκίνημα.

Οι «πετινοί» δεν βασίζονται πλέον αποκλειστικά, ή έστω σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σε έναν ποδοσφαιριστή, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια με τον Χάρι Κέιν. Έχουν αρκετούς παίκτες που προσφέρουν, ο καθένας από κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Τζέιμς Μάντισον είναι ο ενορχηστρωτής των «σπιρουνιών», με την εξαιρετική του ικανότητα στη δημιουργία, ενώ διαθέτει έφεση και στο γκολ, έχοντας πετύχει δύο ως τώρα, μαζί με δύο ασίστ. Από τη φυγή του Κρίστιαν Έρικσεν και έπειτα έλειπε ένας παίκτης με αυτά τα στοιχεία από την Τότεναμ.

Αν και στην αναμέτρηση με την Μπέρνλι έχει ευθύνη στο πρώτο γκολ, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία του Βαν ντε Βεν μέχρι στιγμής. Έχει προσφέρει μια σταθερότητα στα μετόπισθεν της ομάδας του Άγγελου Ποστέκογλου, ιδιαίτερα μετά την περσινή... τρικυμία στην άμυνα των Λονδρέζων, που δέχθηκαν 63 γκολ στην Premier League, τα περισσότερα που έχουν δεχθεί τον 21ο αιώνα σε μια σεζόν. Σε συνδυασμό με την... αναγέννηση του Ρομέρο, ο οποίος έχει πετύχει και δύο γκολ, συνθέτουν ένα αρκετά καλό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με δύο clean sheets σε τέσσερα παιχνίδια.

Σημαντική είναι και η συνεισφορά του Μπισουμά, ο οποίος έχει δώσει σκληράδα στο κέντρο της Τότεναμ και αρκετή ισορροπία στον άξονα, που επίσης της έλειπε αρκετά. Ένας ταχυδυναμικός ποδοσφαιριστής, που κερδίζει πολλές μάχες στον άξονα και μπορεί να κάνει τη βρώμικη δουλειά μαζί με τον Σαρ, επιτρέποντας στον Μάντισον να κινείται πιο ελεύθερα στο γήπεδο.

Στην επικράτηση με 5-2 επί της Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ», ξέσπασε και ο Σον, ο οποίος στα πρώτα τρία παιχνίδια δεν είχε σκοράρει. Πέτυχε χατ τρικ, το τέταρτο της καριέρας του, ξεπέρασε σε γκολ στην Premier League τον Κριστιάνο Ρονάλντο και δήλωσε παρών στο νέο του ρόλο ως ηγέτης πλέον της ομάδας. Είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα της νέας έκδοσης της Τότεναμ, να μπορέσει ο Νοτιοκορεάτης να ενστερνιστεί αυτό το ρόλο, διότι τα προηγούμενα χρόνια είχε συνηθίσει να κινείται κάτω από τα ραντάρ, με τον Κέιν να είναι το βαρύ πυροβολικό και ο παίκτης που έπαιρνε τη μεγαλύτερη προσοχή.

Ο δρόμος για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής της είναι μακρύς. Τα πρώτα δείγματα ωστόσο, είναι εξαιρετικά και από άποψη αποτελεσμάτων και επιπέδου απόδοσης. Στόχος, η επιστροφή στην τετράδα, αν και πριν αρχίσει η χρονιά κάτι τέτοιο φάνταζε... ουτοπικό. Το αν θα τα καταφέρει, είναι πολύ νωρίς για να το πούμε, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Άγγελος Ποστέκογλου, χτίζει κάτι πολύ καλό στο Βόρειο Λονδίνο.