Τρεις μήνες άντεξε στην Τουρκία ο Φερνάντο Σάντος – Ανακοινώθηκε το διαζύγιο με τη Μπεσίκτας

Τρεις μήνες άντεξε στην Τουρκία ο Φερνάντο Σάντος – Ανακοινώθηκε το διαζύγιο με τη Μπεσίκτας

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:13 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 13.04.2024

Ο Φερνάντο Σάντος αποχωρεί από τη Μπεσίκτας και θα πάρει αποζημίωση μισό εκατ. ευρώ.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν στέριωσε στη Μπεσίκτας.

Ο 69χρονος Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα της Πόλης στις 7 Γενάρη του 2024 και απόψε ανακοινώθηκε το διαζύγιο.

Ο Σάντος ήταν ήδη σε δύσκολη θέση και η σημερινή εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 με τη Σαμσούνσπορ, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής, ξεχείλισε το ποτήρι. Η Μπεσίκτας είχε πέντε σερί ματς χωρίς νίκη και σ’ αυτά πήρε μόλις δύο βαθμούς.

Οι «αετοί» είναι στην τέταρτη θέση και στο -4 από την τρίτη Τράμπζονσπορ, ενώ απέχουν 36 βαθμούς από την πρωτοπόρο Γαλατά (48 έναντι 84) και 34 βαθμούς από τη δεύτερη Φενέρμπαχτσε. Οι οπαδοί ζητούσαν στο τέλος του αγώνα με τη Σαμσούνσπορ την απόλυσή του ή την παραίτησή του.

Έτσι, η διοίκηση δεν άργησε να ανακοινώσει το διαζύγιο. «Καυτή εξέλιξη υπήρξε στο ασπρόμαυρο κλαμπ. Μετά τη σύσκεψη του προέδρου της Μπεσικτάς Χασάν Αράτ και ορισμένων μελών του διοικητικού συμβουλίου, ο σύλλογος με ανακοίνωσή του τονίζει ότι χώρισε τους δρόμους του με τον Φερνάντο Σάντος.

Ευχαριστούμε τον Σάντος για τις υπηρεσίες του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο μέλλον. Ο Σερνάτ Τοπρακτέπε (τεχνικός της Κ19) θα είναι ο υπεύθυνος της πρώτης ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν».

Ο Σάντος στο διάστημα που ήταν στη Μπεσίκτας, κάθισε στον πάγκο σε 13 μόλις αγώνες και ο απολογισμός του ήταν 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Σάντος, ο οποίος είχε συμφωνήσει για 1,5 χρόνο, θα λάβει αποζημίωση 500.000 ευρώ από τη Μπεσίκτας.