Τσάμπι Αλόνσο: «Υπερήφανος για τα ρεκόρ μας, δεν θέλουμε να σταματήσουμε»

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Printscreen

Τσάμπι Αλόνσο: «Υπερήφανος για τα ρεκόρ μας, δεν θέλουμε να σταματήσουμε»

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:39 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 24.02.2024

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά τη νίκη της Λεβερκούζεν επί της Μάιντς με 2-1 αναφέρθηκε στο αήττητο ρεκόρ της ομάδας του μετά από 33 ματς.

Η Λεβερκούζεν συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της τη φετινή σεζόν κι έχει κάνει τους φιλάθλους να ονειρεύονται την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο «λύγισε» με 2-1 τη Μάιντς εντός έδρας κι εκτόξευσε τη διαφορά της από την Μπάγερν Μονάχου στο +11, η οποία έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Η μεγάλη είδηση είναι ότι η χθεσινή νίκη της την έφερε στα 33 σερί ματς χωρίς ήττα, με τα 29 από αυτά να είναι νίκες. Μάλιστα σε αυτές τις 33 αναμετρήσεις έχει πετύχει 97 γκολ, δηλαδή τρία γκολ μέσο όρο ανά αγώνα! Η επίδοση αυτή συνιστά με κάθε πλέον επισημότητα, το μακροβιότερο αήττητο σερί (σε όλες τις διοργανώσεις) που έχει καταγράψει ποτέ γερμανική ομάδα, αφήνοντας… στην ιστορία τα 32 (αήττητα) ματς της Μπάγερν Μονάχου του Χάνσι Φλικ την σεζόν 2018/2019.

Ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος είναι ο μεγάλος στόχος τόσο της Λίβερπουλ όσο και της Μπάγερν ενόψει της νέας σεζόν, δήλωσε μετά το ματς:

«Το ρεκόρ των 33 σερί αγώνων χωρίς ήττα; Δεν με νοιάζουν τα ρεκόρ πριν να γίνουν, όταν όμως γίνονται είμαι πραγματικά υπερήφανος.

Δεν παίρνεις μετάλλια για αυτό, όμως η όλη διαδικασία από μόνη της σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία. Δεν θέλουμε να σταματήσουμε».

Η Λεβερκούζεν βρίσκεται έντεκα αγωνιστικές μακριά από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της.