Το αστρονομικό ποσό που μπορεί να κοστίσει η απόλυση του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα

Τσάβι

i

Τσάβι/ ©Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Το αστρονομικό ποσό που μπορεί να κοστίσει η απόλυση του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 13:10 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 29.05.2024

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η απόλυση του Τσάβι μπορεί να κοστίσει στην Μπαρτσελόνα έως και 15 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από μερικές ημέρες, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόλυση του προπονητή της, Τσάβι, στο τέλος της σεζόν, παρά το συμβόλαιο που είχε ο Ισπανός τεχνικός μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Σύμφωνα με τη «La Vanguardia», το κόστος της απόλυσης μπορεί κόστισε στον καταλανικό σύλλογο 15 εκατομμύρια ευρώ.

Το μισό του ποσού θα πρέπει να πάει στον Τσάβι, αλλά οι διοικούντες ελπίζουν ότι ο πρώην μέσος του συλλόγου, δεδομένης της ιδιότητάς του και της αγάπης του στη Μπάρτσα, θα παραιτηθεί από την διεκδίκηση αυτών των χρημάτων. Το άλλο μισό, που προορίζεται για το προσωπικό, πιθανότατα θα πληρωθεί, όπως αναφέρει το χαρακτηριστικό δημοσίευμα των Ισπανών.

Σε οικονομικές δυσκολίες τις τελευταίες σεζόν, η Μπαρτσελόνα πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες του οικονομικού fair play που επιβάλλει η La Liga. Αυτό λαμβάνει υπόψη ιδιαίτερα τον μισθό του προπονητή.

Αν ο Τσάβι είχε αρχικά ανακοινώσει στα τέλη Ιανουαρίου την πρόθεσή του να φύγει από την Μπάρτσα στο τέλος της σεζόν, αντέστρεψε την απόφασή του στα τέλη Απριλίου και επιβεβαιώθηκε μάλιστα από τον ισχυρό άνδρα των «μπλαουγκράνα», Τζουάν Λαπόρτα. Μόνο που ο πρόεδρος άλλαξε πρόσφατα γνώμη, πηγαίνοντας ενάντια στη «σταθερότητα» που υποστήριζε.

Στο μεταξύ, ο Τσάβι θα παίξει το τελευταίο του παιχνίδι στον καταλανικό πάγκο αυτή την Κυριακή (26/05, 22:00) κόντρα στη Σεβίλλη. Με αυτόν τον τρόπο θα βάλει τέλος στο έργο που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021 όταν ανέλαβε από τον Ρόναλντ Κούμαν. Υπό τις εντολές του, η ομάδα κέρδισε δύο τρόπαια συμπεριλαμβανομένου του πρωταθλήματος το 2023.