Μπαρτσελόνα και Λυών «μάχονται» στον τελικό του Champions League Γυναικών

Μπαρτσελόνα και Λυών «μάχονται» στον τελικό του Champions League Γυναικών

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:26 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 29.05.2024

Η Μπαρτσελόνα κι η Λυών θα «μονομαχήσουν» το απόγευμα του Σαββάτου (25/5, 19:00) στον τελικό του Champions League Γυναικών, ο οποίος θα διεξαχθεί στο «Σαν Μαμές».

Την κορυφή της Ευρώπης διεκδικούν Μπαρτσελόνα και Λυών στον τελικό του Women’s Champions League, ο οποίος θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου (25/5, 19:00) στο «σπίτι» της Αθλέτικ Μπιλμπάο, το στάδιο «Σαν Μαμές», χωρητικότητας 53.000 ατόμων.

Η κάτοχος Μπαρτσελόνα, η οποία θα παίξει στον τέταρτο συνεχόμενο τελικό στη διοργάνωση θέλει να σπάσει την «κατάρα» κόντρα στην πολυνίκη του θεσμού σε επίπεδο γυναικών, καθώς δεν έχει νικήσει ποτέ τη Λυών.

Οι δυο τους θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά σε τελικό, μετά από εκείνους του 2019 και του 2022 κι οι Γαλλίδες έχουν την παράδοση με το μέρος τους μιας κι είναι εκείνες που έχουν πανηγυρίσει και τις δύο φορές.

Αν κατακτήσει το τρόπαιο η Μπαρτσελόνα θα είναι το δεύτερο συνεχόμενό της και τρίτο συνολικά, ενώ για τον γαλλικό σύλλογο θα είναι το δέκατο συνολικά.

«Ερχόμαστε απέναντι σε μια ομάδα της Μπαρτσελόνα που είναι μια πραγματικά μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και είναι η κάτοχος, οπότε ξέρουμε, πάνω απ' όλα, να σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας. Γνωρίζουμε ότι όλοι οι αντίπαλοί μας θέλουν να ρίξουν την Λυών, επομένως έχουν πάντα πολύ κίνητρο», είπε η προπονήτρια της Λυών, Σόνια Μπόμπαστορ, η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τον τίτλο και ως ποδοσφαιρίστρια κι ως προπονήτρια.

Από τη μεριά του ο κόουτς της Μπαρτσελόνα δήλωσε: «Είμαστε μια ομάδα που έχει αναπτυχθεί πολύ, όχι μόνο σε εγχώριες διοργανώσεις, διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και με την εθνική ομάδα, φυσικά».

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Μπαρτσελόνα: Κολ, Μπρονς, Παρέδες, Ένγκεν, Μπατλ, Μπονματί, Γουολς, Πουτέγιας, Γκράχαμ Χάνσεν, Παραγιουέλο, Ρόλφε.

Λυών: Εντλέρ, Καρπέντερ, Ρενάρ, Ζιλέ, Μπαχά, Φαν ντε Ντονκ, Εγκουρολά, Χόραν, Κασκαρινό, Ντουμορνέ, Ντιανί.