Ιστορικό επίτευγμα για τον Γκρίλις - Η καταμέτρηση συνεχίζεται (vid)

Τζακ Γκρίλις

i

©Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Ιστορικό επίτευγμα για τον Γκρίλις - Η καταμέτρηση συνεχίζεται (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:12 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 18.05.2023

Ο Τζακ Γκρίλις έχει δημιουργήσει 35 ευκαιρίες στο φετινό Champions League, τις περισσότερες που έχουν καταγραφεί (από το 2003-04) από Άγγλο παίκτη σε μία μόνο σεζόν.

Ο Τζακ Γκρίλις δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες (35) κατά τη διάρκεια της πορείας της Μάντσεστερ Σίτι στον φετινό τελικό από οποιονδήποτε άλλο Άγγλο παίκτη σε προηγούμενη θητεία του Champions League. 

Ο Γκουαρδιόλα ειρωνεύτηκε τους ρεπόρτερ της Ρεάλ: «Καλό ταξίδι πίσω στην Ισπανία» (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

15:35 - 18.05.2023

Ο Γκουαρδιόλα ειρωνεύτηκε τους ρεπόρτερ της Ρεάλ: «Καλό ταξίδι πίσω στην Ισπανία» (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα φαίνεται πως μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου και κατά την αποχώρησή του ειρωνεύτηκε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Άγγλος διεθνής έχει βρει τους συμπαίκτες του σε επικίνδυνη θέση σε 35 περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των 12 αγώνων της διοργάνωσης μέχρι στιγμής. Αυτό τον βλέπει να ξεπερνά το σύνολο των 34 του Φρανκ Λάμπαρντ το 2007/08 και του Ντέιβιντ Μπέκαμ 32 το 2005/06. 

Ο Γκρίλις κατέρριψε το ρεκόρ δημιουργώντας τρεις ευκαιρίες στους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια του θριάμβου της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-0, για τα ημιτελικά του Champions League το βράδυ της Τετάρτης (17/5) στο «Έτιχαντ». 

Τα γκολ ήρθαν από τους Μπερνάντο Σίλβα (2), Μάνουελ Ακάνζι και Χούλίαν Άλβαρες για να δημιουργήσουν μια από τις πιο αξέχαστες βραδιές της ιστορίας των «Πολιτών».

Οκτώ από τις ευκαιρίες που έκανε ο Γκρίλις στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση αυτή τη σεζόν έχουν δημιουργήσει τον Χάαλαντ, ο οποίος ήταν επωφελούμενος της δημιουργικότητάς του. Ο Ιλκάι Γκουντογκάν έχει λάβει επτά πάσες από τον Άγγλο εξτρέμ που οδήγησαν σε μια ευκαιρία, ενώ ο Ρόδρι (4), ο Χούλιαν Άλβαρες και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε (3) επωφελήθηκαν επίσης. 

Ο Γκρίλις είναι επίσης πρώτος στη λίστα με τα στατιστικά αυτής της σεζόν στο Champions League για τις συνολικές πάσες. Οι 260 ντρίμπλες του μετρούν σε μια συνολική απόσταση 3208 μέτρων, αποδεικνύοντας ότι είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμος να πάρει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του τρεμπλ. 

Ο 27χρονος άσος της Μάντσεστερ Σίτι θα έχει τώρα την ευκαιρία να επεκτείνει περαιτέρω το ρεκόρ του στον τελικό της 10ης Ιουνίου εναντίον της Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη.