Αναλαμβάνει ομάδα της Σαουδικής Αραβίας ο Τέρι

Τζον Τέρι

i

©prtscr

Αναλαμβάνει ομάδα της Σαουδικής Αραβίας ο Τέρι

Ορέστης Καδδάς 17:05 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 07.09.2023

Ο θρύλος της Τσέλσι, Τζον Τέρι, έχει συμφωνήσει για τη θέση του προπονητή της Αλ Σαμπάμπ από τη Σαουδική Αραβία.

Μια ακόμα εμβληματική προσωπικότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αφήνει τη Γηραιά Ήπειρο για τη Σαουδική Αραβία. Ο Τζον Τέρι, θρυλικός κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι, έχει συμφωνήσει με την Αλ Σαμπάμπ για τη θέση του προπονητή

Αυτή θα είναι η πρώτη δουλειά του Τέρι ως προπονητής, καθώς μέχρι τώρα είχε δουλέψει μόνο ως βοηθός προπονητή του Ντιν Σμιθ στην Άστον Βίλα και τη Λέστερ.

Η Αλ Σαμπάμπ δεν έχει κεντρίσει τα βλέμματα στη φετινή μεταγραφική περίοδο όπως οι τέσσερις «μεγάλες» της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας ξοδέψει «μόλις» 34 εκατομμύρια ευρώ. Τα 18 εκατ. από αυτά για τον σέντερ φορ της Στρασμπούρ, Χαμπίμπ Ντιαλό και τα 15 εκατ. για τον Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ακόμα πριν λίγες μέρες έφερε δανεικό τον Ρομέν Σαΐς.

Η ομάδα από το Ριάντ δεν έχει ξεκινήσει καλά, έχοντας δύο βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και ίσως ελπίζει πως η αύρα του 42χρόνου Άγγλου θα αλλάξει την πορεία του συλλόγου.

Ο Τέρι το καλοκαίρι επέστρεψε στην Τσέλσι, αναλαμβάνοντας θέση στις ακαδημίες των «Μπλε», αλλά η νέα του θητεία στην παλιά του ομάδα δεν κράτησε καθόλου. Στη Σαουδική Αραβία θα βρεθεί αντιμέτωπος ξανά με τον Στίβεν Τζέραντ, που βρίσκεται στον πάγκο της Αλ Ετιφάκ.

Ο Τζον Τέρι σταμάτησε από την ενεργό δράση το 2018, έχοντας κερδίσει πέντε Premier League, ένα Champion League, ένα Europa League, πέντε κύπελλα Αγγλίας και τρία Λιγκ Καπ.