To δώρο του Άγιαξ και τα «πρέπει» ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού: Οι συνθήκες για τη 15η θέση της UEFA

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού

To δώρο του Άγιαξ και τα «πρέπει» ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού: Οι συνθήκες για τη 15η θέση της UEFA

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:14 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:35 - 23.02.2024

Η προσπάθεια για κατάληψη της 15ης θέσης της UEFA από την Ελλάδα συνεχίζεται και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ έχουν μία χρυσή ευκαιρία μπροστά τους.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός «σφράγισε» την πρόκρισή του στους «16» του Europa Conference League, αφού επικράτησε της Φερεντσβάρος με 1-0. Σε συνδυασμό με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα, οι Πειραιώτες δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα και σχεδόν... σβηστά έφυγαν με νίκη από τη Βουδαπέστη.

Στην επόμενη φάση συνάντησαν τον ΠΑΟΚ, εκεί όπου παρέα έμαθαν τον αντίπαλο που θα χρειαστεί να αποκλείσουν, προκειμένου να βρεθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σε πρώτο χρόνο οι Θεσσαλονικείς έπεσαν απέναντι στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ και σε δεύτερο οι Πειραιώτες απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αμφότερες οι ομάδες, λοιπόν, καλούνται να φέρουν εις πέρας μία δύσκολη αποστολή, που όμως θα ευνοήσει την Ελλάδα.

Το Ισραήλ και η ευκαιρία του Ολυμπιακού

Η κλήρωση για τον Ολυμπιακό δεν ήταν ευνοϊκή μόνο ως προς το ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ανάμεσα στους συλλόγους που οι Πειραιώτες ήθελαν να βρουν μπροστά τους, αφού σε σύγκριση με κλαμπ όπως π.χ. η Άστον Βίλα ή η Φιορεντίνα θεωρείται πιο εύκολη κλήρωση.

Επιπλέον, αυτή η κλήρωση είναι και μία ευκαιρία όχι μόνο για τους Πειραιώτες, αλλά και για την Ελλάδα. Γιατί; Διότι στον δρόμο προς τη 15η θέση ένα από τα εμπόδια είναι το Ισραήλ. Αν ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αποκλείσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, τότε θα αφήσει τη χώρα της Μέσης Ανατολή με έναν εκπρόσωπο λιγότερο. Άλλωστε, η άλλη εκπρόσωπος της χώρας, Μακάμπι Χάιφα, έχει δύσκολο έργο, αφού στη μονομαχία με τη Φιορεντίνα - όπου και κληρώθηκε - φαντάζει αουτσάιντερ.

Επομένως, δεν είναι απίθανο από τους «8» και έπειτα η Ελλάδα να έχει έναν ή και δύο εκπροσώπους και το Ισραήλ κανέναν. Βέβαια, ούτε το έργο του ΠΑΟΚ είναι εύκολο, αφού απέναντί του βρίσκει μία ομάδα που απέδειξε - κόντρα στην Μπέτις - πως δεν παραδίδει τα όπλα της αμαχητί. Αυτό, όμως, έχει αποδείξει και ο «Δικέφαλος του Βορρά», ο οποίος έφτασε απευθείας στους «16» μετά από μία ονειρική βραδιά στη Φρανκφούρτη, εναντίον της Άιντραχτ.

Το δώρο του Άγιαξ στην Ελλάδα

Παράλληλα, το βράδυ της Πέμπτης (22/2), ο Άγιαξ έκανε ένα σπουδαίο δώρο στην Ελλάδα, μετά τη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ, στην οποία πρωταγωνιστής ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Ο αποκλεισμός της τελευταίας κάνει ακόμα πιο ευνοϊκές τις συνθήκες για τη χώρα μας, στην προσπάθεια που κάνει για τη 15η θέση. Πλέον, η Νορβηγία έχει μόλις έναν εκπρόσωπο, τη Μόλντε, η οποία επίσης είναι αουτσάιντερ στις αναμετρήσεις με την Κλαμπ Μπριζ.

Τελικός Conference League με Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ στην OPAP Arena; Αυτή είναι η θέση της UEFA - Ποια η φημολογία των τελευταίων ημερών!
CONFERENCE LEAGUE

13:06 - 23.02.2024

Τελικός Conference League με Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ στην OPAP Arena; Αυτή είναι η θέση της UEFA - Ποια η φημολογία των τελευταίων ημερών!

Δύο ομάδες από τις 16 του Europa Conference League είναι ελληνικές, οπότε εύλογα προκύπτει η απορία. Θα γίνει τελικά ο τελικός στην OPAP Arena αν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ καταφέρουν να φτάσουν μέχρι το τέλος;

Βέβαια, ακόμα και αν Μόλντε, Μακάμπι Χάιφα και Μακάμπι Τελ Αβίβ μείνουν εκτός, το έργο των ελληνικών ομάδων παραμένει δύσκολο. Αυτό διότι με βάση τις τωρινές συνθήκες, για να καλύψει το κενό η Ελλάδα και τελικά να φτάσει στη 15η θέση, θα πρέπει να πάρει έξι νίκες από τις ομάδες της και παράλληλα οι ομάδες των Ισραήλ και Νορβηγία να μην πάρουν καμία.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της UEFA