Όταν ο Χάαλαντ συναντά τη Λειψία γίνεται... «ταύρος»!

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©glomex

Όταν ο Χάαλαντ συναντά τη Λειψία γίνεται... «ταύρος»!

Sportal newsroom 23:15 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 28.11.2023

Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία αναμετρώνται για την 5η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League (28/11, 22:00) και ο Έρλινγκ Χάαλαντ συναντά τους Γερμανούς, έτοιμος για μια ακόμη «μαγική» παράσταση.

Το Champions League επιστρέφει και η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Λειψία στο «Έτιχαντ», σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά για την πρώτη θέση του 7ου ομίλου. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αντιμετωπίζει ξανά τους «Ταύρους» και αναμένεται να ηγηθεί επιθετικά απέναντι στην ομάδα που αποτελεί το μεγαλύτερο «θύμα» του. Συγκεκριμένα, ο Νορβηγός φορ σε επτά αγώνες απέναντι στη Λειψία έχει βρει δίχτυα 11 φορές, με τις φανέλες των Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Σίτι. Highlight αποτελούν σίγουρα τα πέντε τέρματα στη φάση των «16» του περσινού Champions League, όμως τα πρώτα δείγματα γραφής είχαν ήδη γίνει φανερά από τις μάχες τους στη Γερμανία. 

Στην πρώτη του χρονιά στο σύλλογο της Βεστφαλίας, αντιμετώπισε τη Λειψία στα πλαίσια της 33ης αγωνιστικής της Bundesliga. Σκόραρε δύο φορές, χαρίζοντας ένα σημαντικό διπλό στην ομάδα του. Ακολούθησαν τρεις αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο Γερμανίας, στις οποίες ο Νορβηγός επιθετικός σημείωσε τέσσερα τέρματα. 

Το «σόου» που έμεινε στην ιστορία!

Την περασμένη σεζόν , Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία συναντήθηκαν στη φάση των «16» του Champions League. Μετά το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στη Γερμανία, οι «Πολίτες» εξασφάλισαν την πρόκριση στην έδρα τους με εμφατικό τρόπο, σε μια ιστορική βραδιά για τον Χάαλαντ. Με πέντε προσωπικά γκολ, έβαλε τη «σφραγίδα» του στο ματς, σημειώνοντας ένα ρεκόρ που προκάλεσε συζητήσεις σε όλη την Ευρώπη. Τη νύχτα εκείνη, έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει πέντε τέρματα σε αγώνα Champions League.

Ο Χάαλαντ έχει «σπάσει» όλα τα ρεκόρ: Με το γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ έφτασε τα 50 πιο γρήγορα από κάθε άλλον! (vid)
PREMIER LEAGUE

15:16 - 25.11.2023

Ο Χάαλαντ έχει «σπάσει» όλα τα ρεκόρ: Με το γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ έφτασε τα 50 πιο γρήγορα από κάθε άλλον! (vid)

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι Έρλινγκ Χάαλαντ έγινε ο πιο γρήγορος παίκτης στην ιστορία της Premier League που έφτασε τα 50 γκολ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Άντριου Κόουλ με 65 αγώνες.

Ο τελικός απολογισμός μαρτυρά πως ο Σκανδιναβός φορ είναι ιδιαίτερα αποδοτικός στις αναμετρήσεις απέναντι στη Λειψία. Μπορεί στην πρώτη φετινή μονομαχία των δύο ομάδων να μη βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως στη ρεβάνς της Αγγλίας θα κάνει τα πάντα για να «κλειδώσει» η Μάντσεστερ Σίτι την πρώτη θέση του ομίλου, ενάντια στο αγαπημένο του «θύμα».

Επιμέλεια: Πάνος Κορομηλάς